Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων κατά την οποία τιμάται η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ βρέθηκε στην πόλη του Άργους Ορεστικού, προκειμένου να τελέσει την Θεία Λειτουργία.

Μαζί του συλλειτούργησαν οι τέσσερις Ιερείς των δύο ναών του Άργους Ορεστικού καθώς και οι Διάκονοι π. Ιάκωβος και π. Παύλος.

Παρά το οξύ κρύο, οι πιστοί πλημμύρισαν τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν την Παναγία και να ανταλλάξουν τις εόρτιες ευχές. Στον εν λόγω Ναό άλλωστε φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γραμμουστιανής, την οποία ιδιαίτερα ευλαβούνται οι κάτοικοι του Άργους Ορεστικού.

Αντί κηρύγματος, αναγνώστηκε η Πατριαρχική Απόδειξη επί τη εορτή των Χριστουγέννων του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, η οποία αναφερόταν στην ποιμαντική των νέων, ένα θέμα τόσο σημαντικό ώστε το έτος 2020 ανακηρύχθηκε έτος Ποιμαντικής της νεολαίας.

Πριν τη διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε εγκάρδιες πατρικές ευχές σε όλους, ευχόμενος κυρίως το παιδίον Ιησούς να γεννηθεί στην καρδιά όλων.

                

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

imkastorias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here