«Όσοι σκέφτονται για μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες θα πρέπει να θυμούνται ότι το 1821 ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε την οθωμανική αυτοκρατορία και την συνέτριψε» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας – Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει ισχυρές αποτρεπτικές δυνάμεις για να εξασφαλίσει την ειρήνη.

Αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα θα συντρίψει όποιον τολμήσει να απειλήσει την εθνική κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας απηύθηνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Μόλις λίγες ώρες μετά τις αναφορές του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος προέβη σε εμπρηστικές δηλώσεις: «Την μεγάλη (ισχυρή) Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απάντησε: «Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός, κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη αλλά όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε. Όπως συνέτριψαν το 1821 οι Έλληνες μαχητές μία πανίσχυρη οθωμανική αυτοκρατορία. Όσοι σκέφτονται για μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες θα πρέπει να θυμούνται ότι το 1821 το πώς μία ψυχή, ο ελληνικός λαός, ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε την οθωμανική αυτοκρατορία και την συνέτριψε».

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας» τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Με μπροστάρη την υπέρμαχο στρατηγό και τους προστάτες αγίους των ενόπλων δυνάμεων, τον επαγγελματισμό, την εκπαίδευση και τα μέσα, οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να διασφαλίσουν την ειρήνη αλλά και να νικήσουν όποιον τολμήσει να προκαλέσει» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Ζητώ την στήριξη των φίλων και συμμάχων για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Χρειάζονται πράξεις και τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους μας» συνέχισε ο κ. Καμμένος και απευθύνθηκε εκ νέου προς την Τουρκία λέγοντας: «Πρέπει να καταλάβει και η Τουρκία ότι μπορεί να στέλνουμε συνεχώς μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης αλλά τέτοιου είδους συμπεριφορές την απομονώνουν και την στέλνουν πίσω από κει που ξεκίνησε απ’ τα βάθη της Ανατολής».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here