Η τοποθέτηση του Κίμωνα Μηταλίδη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, 12/07/2017.

«Ονομάζομαι Κίμων Μηταλίδης και προέρχομαι από την Καστοριά, το νομό των περήφανων νικών. Είχα κι έχω την τιμή και την χαρά να έχω υπηρετήσει αυτήν την παράταξη από κάθε μετερίζι ξεκινώντας από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ και φτάνοντας στο σήμερα.

Αυτό που από την πρώτη μέρα έμαθα είναι η πως η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, η ιδεολογία της οποίας περιγράφεται επακριβώς στην ιδρυτική της Διακήρυξη από τον εθνάρχη μας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Είναι μία παράταξη που έχει συνέχεια.

Είναι μία παράταξη που έχει παρελθόν, έχει παρόν και σίγουρα θα έχει και ένδοξο μέλλον. Το παρόν της παράταξης το ζούμε τώρα, το μέλλον είναι αυτό που ήδη συνδιαμορφώνουμε με πράξεις και παραλείψεις, αλλά το παρελθόν είναι η ιστορία μας. Απέναντι σ’ αυτήν την ιστορία οφείλουμε να στεκόμαστε κριτικά αλλά και περήφανα, να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας αλλά και να την προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού.

Είναι δεδομένο πως η Νέα Δημοκρατία θα καταγράψει μια πολύ μεγάλη νίκη στις επερχόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν και δεν χρειαζόμαστε τις δημοσκοπήσεις για να μας το πουν, καλύτερη δημοσκόπηση είναι η καθημερινή επαφή με τον κόσμο.

Το καταστροφικό κεφάλαιο ΣΥΡΙΖΑ αργά ή γρήγορα θα κλείσει οριστικά.

Βέβαια κάποιοι από εμάς προεκλογικά, στις τότε αναμετρήσεις, είχαμε τονίσει τους κινδύνους που ελλοχεύει η δημαγωγία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς όμως δεν πείσαμε. Και γιατί σαν λαός μας αρέσει το παραμύθι αλλά και γιατί ήμασταν λίγοι αυτοί που βγήκαμε στην πρώτη γραμμή με προσωπικό κόστος. Οι υπόλοιποι ήταν αποστασιοποιημένοι, κρυμμένοι στη βολή και την προστασία του σπιτιού τους, μακριά από την έκθεση που θα μπορούσε να τους ζημιώσει.

Σε αντιδιαστολή, σήμερα, βλέπουμε παλιούς φίλους και μη να συνωστίζονται στον πρόναο. Η σιγουριά της ανάληψης της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί ισχυρό κίνητρο ώστε να βγουν από τις κρύπτες τους. Έτσι βλέπουμε ανθρώπους που για χρόνια ολόκληρα ήταν απόντες ή και χειρότερα, βρίσκονταν απέναντι μας στις δύσκολες μάχες και μας λοιδορούσαν να εμφανίζονται στο σήμερα Βασιλικότεροι του Βασιλέως.

Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει το κόμμα να τους προσέξει ιδιαίτερα γιατί θα είναι και οι πρώτοι που στα δύσκολα θα εγκαταλείψουν το καράβι, οπότε και το κόμμα θα αναγκαστεί να στραφεί και πάλι στου γνωστούς – άγνωστους στρατιώτες.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε επικοινωνιακά λάθη να στερήσουν από όλους μας τη χαρά της αυτοδυναμίας. Το μητρώο στελεχών παρότι σαν αρχική ιδέα ήταν κάτι πρωτοπόρο αρχίζει να εμφανίζει αρνητικό πρόσημο. Η εκμετάλλευση από μέρους αυτών των στελεχών της δημοσιοποίησης των ονομάτων δημιουργεί αρνητικό αντίκτυπο, ιδιαίτερα στις μικρότερες κοινωνίες. Το κόμμα οφείλει να προστατέψει τόσο τα μέλη του μητρώου, όσο και όλα τα άλλα μέλη της παράταξης που δεν βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Θεωρώ σημαντικό να μην αφήσει το κόμμα να διαφανεί ότι προχωρά σε επιλεκτικό διαχωρισμό των κομματικών στελεχών.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω πως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην οργάνωσή του το κόμμα είναι η βουλευτοκεντρική δομή του. Το ανώτερο κομματικό όργανο κάθε νομού είναι οι ΝΟΔΕ και όχι τα βουλευτικά γραφεία. Μέσα στις ΝΟΔΕ πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις, εκεί πρέπει να γίνεται ο σχεδιασμός δράσης και τελικά από τις ΝΟΔΕ με την εποπτεία του Προέδρου, να υλοποιούνται οι αποφάσεις.

Καλή δύναμη και καλό αγώνα σε όλους μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here