Γιάννης Καλλιάνος: Μέχρι το Σάββατο οι χιονοπτώσεις και οι βοριάδες – Έως και 15 βαθμούς η πτώση της θερμοκρασίας

Ραγδαία αλλαγή του καιρού και επιστροφή του χειμώνα από την Τετάρτη και μέχρι το Σάββατο προβλέπουν οι μετεωρολόγοι μετά το κύμα καλοκαιρίας που θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο, Τρίτη.

Όπως εξηγούν, μετά την θερμή εισβολή, τον καιρό θα επηρεάσουν ψυχρές αέριες μάζες με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και τους θυελλώδεις βόρειους άνεμους.

Καλλιάνος: Έρχεται χειμώνας

Έκκληση στους πολίτες να μην παρασύρονται από τον ήλιο και τις σχεδόν ανοιξιάτικες συνθήκες που επικρατούν καθώς «θα επιστρέψει ο χειμώνας από την Τετάρτη στη βόρεια Ελλάδα και πολύ γρήγορα (μέχρι και το βράδυ της ίδιας μέρας) και στις υπόλοιπες κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας» σημειώνει ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «αναμένονται σταδιακά ενισχυμένοι βοριάδες έως και 8 μποφόρ από την Τετάρτη και έπειτα, πτώση της θερμοκρασίας κατά 13-15°C, χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα όχι μόνο στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου».

Σε ό,τι αφορά στις χιονοπτώσεις από την Πέμπτη ο Γιάννης Καλλιάνος εκτιμά ότι «θα απασχολήσουν κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα καθώς όπως φαίνεται το κρίσιμο υψόμετρο χιονοπτώσεων θα είναι ενδεικτικά τα 200-300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας».

«Η χειμωνιάτικη αυτή κακοκαιρία θα διατηρηθεί έως και περίπου και το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή και μετά προβλέπεται βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας» εκτιμά, τέλος ο κ. Καλλιάνος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here