Δεν έχει υπάρξει διαταγή απαγόρευσης του εμβατηρίου ”Μακεδονία Ξακουστή” και ούτε πρόκειται να υπάρξει από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη. Όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες και κυρίως τις τελευταίες ώρες, σε τηλεοπτικούς σταθμούς και πρωινές εκπομπές, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα”. 
Αυτό τονίζουν με νόημα κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απαντώντας σε ερώτηση του kranosgr, σχετικά με το θέμα.
Όλα φέρεται να ξεκίνησαν από την απάντηση του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, σε ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ, σχετικά με την ”Αναφώνηση αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών”. 
Τόσο στο κείμενο της ερώτησης που παραθέτουμε αυτούσιο παρακάτω καθώς και στην απάντηση του Υπουργού, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο γνωστό εμβατήριο ”Μακεδονία ξακουστή”.
Χρονιά εκλογών διανύουμε και θα ακούσουμε πολλά και διάφορα…
 
 
Απάντηση ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 5643/14-02-2019) με θέμα: «Αναφώνηση αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών»
Ερώτηση 5643/14-02-2019 της Βουλής των Ελλήνων
Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συνέχιση της αναφώνησης αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Το περιεχόμενο των συνθημάτων αυτών είναι αντιδραστικό και προκλητικό – προσβλητικό απέναντι σε άλλους λαούς, με τους οποίους ο ελληνικός λαός δεν έχει να μοιράσει τίποτα. Συγκεκριμένα, ορισμένα από τα συνθήματα που αναγκάζονται οι στρατιώτες να φωνάζουν είναι: “Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία”, “Ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία”, “Που θ’ ανάψουμε κεριά, μέσα στην Αγιά Σόφιά”.
Με κάθε ευκαιρία ορισμένα στελέχη προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον αλυτρωτισμό, αναπαράγοντας το ανιστόρητο σύνθημα “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική”, με τις διοικήσεις των Μονάδων να κάνουν τα στραβά μάτια.
Η Κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την ανοχή που δείχνει, σε όλες αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες που δίνουν τη δυνατότητα σε χρυσαυγίτες και άλλους ακροδεξιούς να δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των νέων που υπηρετούν τη θητεία τους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα η αναφώνηση αλυτρωτικών και αντιδραστικών συνθημάτων στα στρατόπεδα;
 Οι βουλευτές,
Θανάσης Παφίλης
Λιάνα Κανέλλη
Σταύρος Τάσσος
 
Απάντηση ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here