Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.00 στον φιλόξενο χώρο του Ξενώνα «Αρχοντικό Ωρολογόπουλος», σε μία σεμνή τελετή γεμάτη συμβολισμούς, πραγματοποιήθηκε η βράβευση του συμπολίτη μας κ. Ζήση Τζηκαλάγια, ιατρού – πνευμονολόγου, ο οποίος εκτιμώντας το έργο και την προσπάθεια της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» για την υποστήριξη του έργου του Τμήματος  Φιλαρμονικής της Ακαδημίας και του Δήμου Καστοριάς, δώρισε ένα πολύτιμο μουσικό όργανο τύπου τρομπέτας  Yamaha YTR-5335 GII αξίας 1079€. Ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Ιωάννης-Κωνσταντίνος Τσακιρίδης, σε ομιλία του ενώπιων των μαθητών, γονέων και φίλων της Φιλαρμονικής εξήρε την ευγενή αυτή χειρονομία του κ. Τζηκαλάγια επιδίδοντάς του τιμής ένεκεν το «Βραβείο Φιλομουσίας», εκφράζοντας την εκτίμηση και ευαρέσκεια της Διοίκησης της Ακαδημίας.

Εκφράσεις προσφοράς όπως η φιλότιμη δωρεά του κ. Ζήση Τζηκαλάγια, αποτελούν θετικό οιωνό  ότι η κοινωνία της Καστοριάς δεν έχει χάσει τα ανθρώπινα αντανακλαστικά της, δημιουργώντας εύλογα τις προοπτικές για την ποιοτική προαγωγή και καλλιέργεια μουσικής παιδείας στην ακριτική μας περιοχή.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΙΣΗ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ 

Τάκης Κλαζίδης

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς “Θωμάς Μανδακάσης” κ. Ιωάννης-Κωνσταντίνος Τσακιρίδης μαζί με τον τιμώμενο ιατρό κ. Ζήση Τζηκαλάγια, στον αύλειο χώρο του Ξενώνα Αρχοντικό Ωρολογόπουλου, με το “Βραβείο Φιλομουσίας” και το μουσικό όργανο της δωρεάς.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here