Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 18 έως 39, στην Κεντρική Ελλάδα από 20 έως 41 βαθμούς και ενδεχομένως τοπικά στη Θεσσαλία 42 βαθμούς, στην Ήπειρο από 20 έως 35, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 22 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 40, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 35, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 37, και στις Σποράδες και τις Κυκλάδες από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις, ενώ τοπικά στα νοτιότερα πελάγη πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη. Οι άνεμοι θα φυσούν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια και ζέστη με λίγες τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κινηθεί μεταξύ 26 και 36 βαθμών, αλλά περιφερειακά του κέντρου οι μέγιστες θα φτάσουν τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά οι περιοχές όπου αναμένεται να σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες τη Δευτέρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here