Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν μια ισχνή μειοψηφία να στερεί από την πλειοψηφία το συνταγματικά προστατευόμενο αγαθό της εκπαίδευσης

«Αδιανόητη» χαρακτήρισε η κυρία Νίκη Κεραμέως τη σκέψη συμμετοχής των καταληψιών στο πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης.

Η υπουργός Παιδείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜεΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη στη Βουλή υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν μια ισχνή μειοψηφία να στερεί από την πλειοψηφία το συνταγματικά προστατευόμενο αγαθό της εκπαίδευσης.

«Είναι περισσότερα τα σχολεία σε κατάληψη παρά τα κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού. Αλίμονο αν στην τηλεκπαίδευση έχουν δικαίωμα συμμετοχής αυτοί που από μόνοι τους αποκλείουν τον εαυτό τους από την εκπαίδευση. Εσείς τι ακριβώς προτείνετε; Ότι είναι φυσιολογικό να κλείνεις ένα σχολείο αλλά κατά τα λοιπά να πηγαίνεις λίγο παραδίπλα για να εκμεταλλευτείς το ίδιο αγαθό; Αγγίζει τη σφαίρα του παρανοϊκού αυτό που λέτε. Σε εμάς όλα φαίνονται αδιανόητα, έκνομα και παράλογα. Τα χειρότερα σχολεία είναι τα κλειστά σχολεία» είπε η υπουργός στον βουλευτή του ΜΕΡΑ25 , ο οποίος λίγη ώρα προηγουμένως είχε ζητήσει εξηγήσεις. Ο κ. Αρσένης μάλιστα επεσήμανε ότι η Υπουργός προχωρά μόνη έχοντας απέναντί της σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα.

«Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία υπάρχουν δικαιώματα και κανόνες. Οι κανόνες εδώ παραβαίνονται όταν κλείνουν σχολεία» είπε η Υπουργός.

Η κυρ’ια Κεραμέως έδωσε στοιχεία λέγοντας ότι από τα 80.000 τμήματα στη χώρα μόλις τα 186 είναι κλειστά ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα διστάσει να επικαιροποιήσει μέτρα είτε προς ηπιότερη είτε προς αυστηρότερη κατεύθυνση αν έτσι κρίνουν οι επιστήμονες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here