Η τροπολογία για την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, την οποία ψήφισε πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ, την οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση ή πτώχευση.
Η τροπολογία της ντροπής έρχεται με κυνικό τρόπο να χτυπήσει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, τόσο στην εξόρυξη όσο και στην μεταφορά σιδηρονικελιούχου μεταλλεύματος και λιγνίτη, στην περιοχή της Ιεροπηγής και των Σερβίων, αντίστοιχα. Έρχεται να τους στείλει στην ανεργία ή στο σφαγείο των δικαιωμάτων τους. Έρχεται να προστεθεί πάνω στις τραγικές συνέπειες για το λαό της περιοχής που θα επιφέρει η «απολιγνιτοποίηση».
Διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, συνειδητά και μεθοδευμένα, απαξίωσαν τη ΛΑΡΚΟ και με αυτήν την τροπολογία «πετιέται στα σκυλιά» μια σημαντική περιουσία του ελληνικού λαού, η οποία μπορεί, και πρέπει να στηριχθεί, γιατί πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση.
Με αυτή την τροπολογία – έκτρωμα, η κυβέρνηση βάζει σε εκκαθάριση τη ΛΑΡΚΟ για να την τεμαχίσει, να πουλήσει το εργοστάσιο στη Λάρυμνα, τα μεταλλεία και τον ορυκτό πλούτο και να κλείσει την επιχείρηση.
Το ΚΚΕ παλεύει για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, την οικονομική ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της ΛΑΡΚΟ με ευθύνη του κράτους για τη συνέχιση της λειτουργίας της, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την άμεση εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, το σταμάτημα του «δουλεμπορίου» των εργολαβικών.
Στον αγώνα των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ το ΚΚΕ είναι εδώ, είναι μαζί σας με όλες του τις δυνάμεις.

ΚΚΕ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here