Ειδική αναφορά στη Δυτική Μακεδονία έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης.

Τόνισε αρχικά πως ο ίδιος μιλούσε για την ανάγκη σταδιακής απεξάρτησης της χώρας από το λιγνίτη, λέγοντας πως καιτ πλάνο διάσωσης της ΔΕΗ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση: «προχωράμε σε ταχύτερη απεξάρτηση από το λιγνίτη, αδρανοποιώντας παλιές μονάδες που δεν είναι πια οικονομικά βιώσιμες. Το πρόγραμμα από-λιγνιτοποίησης, βέβαια, θα υλοποιηθεί με βάση ολοκληρωμένα σχέδια που θα εξασφαλίσουν τη μετάβαση στην επόμενη μέρα.», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και προσέθεσε πως θα περιλαμβάνουν δηλαδή, αντισταθμιστικά οφέλη και διασφάλιση της απασχόλησης σε κάθε περιοχή, όπως και περιβαλλοντικές πρόνοιες. «Η  ΔυτικήΜακεδονία θα μας έχει δίπλα της στην αναζήτηση νέων επενδύσεων.» είπε χαρακτηριστικά.

Αντιγράφουμε από το γραπτό κείμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού:

«Αλλά και το πλάνο διάσωσης της Δ.Ε.Η. κινείται προς αυτή την κατεύθυνση: Προχωράμε στην ταχύτερη απεξάρτηση από το λιγνίτη, αδρανοποιώντας παλιές μονάδες που απλά δεν είναι πια οικονομικά βιώσιμες. Αλλά το πρόγραμμα της από-λιγνιτοποίησης θα υλοποιηθεί με βάση ολοκληρωμένα σχέδια που θα εξασφαλίζουν την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα. Θα περιλαμβάνουν, δηλαδή, αντισταθμιστικά οφέλη και διασφάλιση της απασχόλησης σε κάθε περιοχή, όπως και περιβαλλοντικές πρόνοιες. Η Δυτική Μακεδονία θα μας έχει δίπλα της στην αναζήτηση νέων επενδύσεων. Εντός του 2020 θα έχει απλοποιηθεί, επίσης, η διαδικασία αδειοδότησης επενδύσεων Α.Π.Ε.. Η ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών αιτήσεων θα κάνει πολύ ταχύτερη τη διεκπεραίωσή τους.»

e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here