«Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση για ματαίωση της 85ης ΔΕΘ. Συνεχίζουμε κανονικά τις προετοιμασίες» διαβεβαιώνει μέσω του makthes.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Στη φετινή διοργάνωση τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία και όπως τόνισε ο κ. Ποζρικίδης η γερμανική αποστολή αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη μέσα στην επόμενη εβδομάδα. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά «στις 18 Αυγούστου θα αρχίσουν να στήνουν το περίπτερο τους. Συνεχίζουν κανονικά τις προετοιμασίες και αυτοί». Μετά την αμφίσημη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, για τη διεξαγωγή της 85ης ΔΕΘ, επικράτησε μια σύγχυση γύρω από τη διοργανώτρια αρχή. 

Μέχρι χθες η διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO παρουσίαζε τα μέτρα που θα ίσχυαν για την φετινή έκθεση, ωστόσο σήμερα το πρωί, Παρασκευή, ο Στέλιος Πέτσας όταν κλήθηκε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 να απαντήσει εάν προβλέπονται ανακοινώσεις ελαφρύνσεων και άλλων μέτρων για την οικονομία στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, είπε: «Κατ΄αρχάς να γίνει η Έκθεση (…) Είμαστε σε μία φάση που παρατηρούμε όλα τα δεδομένα τα επιδημιολογικά και είμαστε σε θέση να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες τη ματαίωση της φετινής ΔΕΘ έθεσαν στο τραπέζι μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας. 

Εξέφρασαν ιδιαίτερη ανησυχία για πιθανό συγχρωτισμό, ωστόσο, η ΔΕΘ-HELEXPO έχει παρουσιάσει αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο θα προσαρμοστεί η φετινή έκθεση στα δεδομένα που προκλήθηκαν από την πανδημία. 

Ενδεικτικά, ανακοίνωσαν ότι θα υπάρχει καθημερινό όριο επισκεπτών 11.000-12.000, η είσοδος θα γίνεται με ηλεκτρονικό εισιτήριο, θα καταγράφονται και θα θερμομετρούνται όλοι οι επισκέπτες, ενώ θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Θεολόγος Ηλιού, makthes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here