Στον ταραγμένο κόσμο του Β’ παγκοσμίου πολέμου, η Ελλάδα αντιστάθηκε στον ολοκληρωτισμό και τα εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού. Τιμούμε τους ήρωες του λαού μας στο έπος του 1940 και την Εθνική Αντίσταση που αποτελούν φάρο δύναμης και αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Ο λαός μας αγωνίστηκε με περηφάνια. Από τους στρατευμένους άνδρες μέχρι τις γυναίκες της Πίνδου, όλοι μαζί υπερασπίστηκαν την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη και την Ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Η 28η Οκτωβρίου μας υπενθυμίζει το καθήκον που έχουμε όλοι μας να εναντιωθούμε στο ναζισμό και το φασισμό και να ενώσουμε τη φωνή μας για την καταδίκη στη συλλογική μας συνείδηση σε ό, τι τους εκπροσωπεί στις μέρες μας. Μας παραδειγματίζει να μην επιτρέψουμε στους εκφραστές του νεοναζισμού να δηλητηριάσουν τον τόπο μας και το λαό μας.

Φέτος λόγω της πανδημίας μπορεί να μη δοθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης των καθιερωμένων επετειακών εκδηλώσεων, αυτό όμως μας δυναμώνει ακόμη περισσότερο ώστε με ενότητα να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here