Τέλος έλαβε ένα… ενδοοικογενειακό σήριαλ τεσσάρων ετών της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ του πρώην Βουλευτή της Ν.Δ. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια και της νυν Βουλευτή της Ν.Δ. Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου.

Ο κ. Τζηκαλάγιας είχε προβεί σε αναφορά-καταγγελία προς τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης, με σκοπό να διερευνηθούν τα όσα του είχαν καταγγείλει, σχετικά με τη λειτουργία του Δασαρχείου Καστοριάς. Η κ. Αντωνίου από τη μεριά της κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.  Η υπόθεση τελικά “έκλεισε” την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, με τους  δύο αντιδίκους να αφήνουν πίσω τους τα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

H επιστολή του Ζήση Τζηκαλάγια

«Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 με την απόσυρση τής μήνυσης από την Βουλευτή Καστοριάς  Μαρία Αντωνίου και την αθώωσή μου, έληξε η δικαστική μας αντιπαράθεση που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια. Τότε μετά τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015 είχα προβεί σε αναφορά-καταγγελία στον Υπουργό Δικαιοσύνης, με σκοπό να διερευνηθούν όσα με πληροφόρησαν-κατήγγειλαν πολλοί συμπολίτες ,από όλο το πλέγμα λειτουργίας του Δασαρχείου Καστοριάς.

Σκοπός μου ήταν να προασπίσω το δημόσιο συμφέρον και να δικαιωθούν αδικημένοι πολίτες, όπως πάντοτε έπραττα. Μετά από προανάκριση που διήρκεσε 3 χρόνια, η κα Αντωνίου δεν παραπέμφθηκε, σε αντίθεση με 10 εμπλεκόμενα πρόσωπα που παραπέμφθηκαν για παράβαση καθήκοντος κ.λ.π, αλλά τελικά αθωώθηκαν. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι σεβαστές. Η κα Αντωνίου με είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση κ.λ.π. με τη σημερινή κατάληξη.

Για όσα διαδραματίσθηκαν, το αίσιο πέρας, αλλά και τα μελλούμενα έχω να δηλώσω:
α) Οφείλουμε να σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Οι πολίτες έχουν γνώση και κρίση και βγάζουν πάντοτε τα συμπεράσματά τους.
β) Αυτά που μας ενώνουν με την κα Αντωνίου είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Οι νουθεσίες της ηγεσίας του κόμματος λειτούργησαν ενωτικά και συμφιλιωτικά και προς τους δύο.
γ) Από τη μεριά μου αφενός δεν εξάντλησα όλα τα ένδικα μέσα που είχα στη διάθεσή μου και αφετέρου ενεχείρισα δήλωσή μου στην κα Αντωνίου στην οποία την διαβεβαιώνω πως δεν είχα σκοπό ποτέ να θίξω την τιμή και την υπόληψή της, ούτε να την συκοφαντήσω, αλλά αντίθετα την εκτιμώ και πως με όσα ανέφερα σκοπό είχα τη διερεύνηση των καταγγελιών και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
δ) Η αγωνία μου για την Ελλάδα και τη Μακεδονία είναι μεγάλη και η προσπάθεια πρέπει να γίνει από κοινού με όλους όσους αγωνίζονται για να φύγει η πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος μετά την μεταπολίτευση,
και ε) πιστεύοντας και στηρίζοντας δυνατά από την αρχή της διαδικασίας εκλογής του τον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, θα βρεθώ δίπλα στους σκληρούς αγώνες που έρχονται τους επόμενους μήνες, με όλους όσους εμπνέονται από το όραμα-μήνυμά του για ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here