Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης ότι θα ξεκινήσουν 15 ημέρες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό – Η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του αναπτυξιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης ανέφερε

Τη διαβεβαίωση ότι η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του αναπτυξιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους φορέων της πόλης, ανακοινώνοντας πως οι απευθείας πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη από το εξωτερικό θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου και όχι από την 1η Ιουλίου που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. «Είναι μια εξαίρεση που γίνεται μόνο για τη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης για να συμπληρώσει πως τη συγκεκριμένη ημέρα η κυβέρνηση εκτιμά πως θα μπορέσουν να ανοίξουν, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, και τα χερσαία σύνορα με τους Βαλκάνιους γείτονές μας, γεγονός πολύ σημαντικό, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι επισκεπτών της Βόρειας Ελλάδας φτάνει οδικώς από τις Βαλκανικές κι άλλες χώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το κυβερνητικό έργο δεν σταμάτησε ούτε μια ημέρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα σημαντικά έργα τα οποία αφορούν την πόλη της Θεσσαλονίκης να παραδοθούν σύμφωνα με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που έχουν τηρηθεί ευλαβικά, πιστά στις δεσμεύσεις.

Ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους φορέων εστίασε σε τέσσερις βασικούς άξονες: στα ζητήματα των υποδομών και των μεταφορών της πόλης και της περιφέρειας, στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης ως πόλου καινοτομίας και πράσινης ανάπτυξης, στην ενίσχυση των δομών Υγείας και στη σταδιακή επαναλειτουργία της αγοράς, της εστίασης και του τουρισμού.

*«Σε πλήρη λειτουργία το μετρό Θεσσαλονίκης το 2023»*

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Απρίλιο του 2023, προσθέτοντας πως στον σταθμό της Βενιζέλου έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την απομάκρυνση και την μελλοντική επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων πάντα σε πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση που έλαβε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Τόνισε δε ότι με την ολοκλήρωσή του και σύμφωνα, πάντα, με τον σχεδιασμό, ο σταθμός θα είναι από τους ομορφότερους διεθνώς καθώς θα συνδυάζει το μεταφορικό του αντικείμενο με έναν υπερσύγχρονο μουσειακό χώρο.

*«Πνεύμονας πρασίνου στην καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης»*

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο εμβληματικό, Μητροπολιτικό Πάρκο το οποίο θα δημιουργηθεί εντός του στρατοπέδου «Παύλου Μελά». Υπογράμμισε ότι έχουν βρεθεί υποψήφιοι ανάδοχοι για το πρώτο κομμάτι του έργου σημειώνοντας πως έχουν δοθεί οι απαραίτητες κατευθύνσεις για να ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες μελέτες που αφορούν τα πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα κτίρια τα οποία βρίσκονται εντός του στρατοπέδου, ώστε το έργο αυτό -σε πλήρη ανάπτυξη- να προσφέρει στους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης έναν ποιοτικό «πνεύμονα πρασίνου».

*«Πόλη τεχνολογίας και καινοτομίας η Θεσσαλονίκη του μέλλοντος»*

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, μια παράδοση πολλών δεκαετιών για την πόλη, θα διεξαχθεί κανονικά, πάντα προσαρμοζόμενη στα ειδικά πρωτόκολλα που υποδεικνύουν οι ειδικοί επιστήμονες. Πρόθεσή του είναι, όπως ανέφερε, να εγκαινιάσει ο ίδιος την έκθεση σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στην πόλη αλλά κηρύσσοντας και επίσημα την έναρξη του πολιτικού κύκλου του Φθινοπώρου όπως γίνεται πάντα στη χώρα μας. Ο Πρωθυπουργός συζήτησε, επίσης, με τους επικεφαλής του Τhess INTEC και της Αλεξάνδρειας ζώνης καινοτομίας για τη δημιουργία και ανάπτυξη επιχειρηματικού πάρκου που θα αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο προσέλκυσης σημαντικών επιχειρήσεων, ταλέντων και Ελλήνων οι οποίοι έχουν φύγει στο εξωτερικό. Θα αποτελεί «ένα εμβληματικό σημείο αναφοράς για το πως οραματιζόμαστε τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος ως μια πόλη της τεχνολογίας και της καινοτομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

*«Ενισχυμένο το Σύστημα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας»*

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το Σύστημα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας βγήκε πιο δυνατό μέσα από την πανδημία κάτι που αποδεικνύεται από τα αριθμητικά δεδομένα ενώ πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο σχεδίου ενίσχυσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα υλοποιηθεί ως το Φθινόπωρο, η Κεντρική Μακεδονία θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός ανέφερε αναλυτικά:

«Ευχαριστώ πολύ κύριε Υπουργέ, κύριε Περιφερειάρχα, αγαπητή Μαρία (Αντωνίου), κυρίες και κύριοι,

Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι ακόμη μια φορά στην Θεσσαλονίκη, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή μου εκτός Αθηνών των περιοριστικών μέτρων και προφανώς δεν επέλεξα τυχαία τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία για την πρώτη μου επίσκεψη. Διότι γνωρίζετε -το έχω πει πολλές φορές- ότι η Βόρειος Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού. Ήταν μια ευκαιρία σήμερα να κάνουμε μια συνολική επισκόπηση του στρατηγικού μας σχεδίου για τη Θεσσαλονίκη, για τη Μακεδονία. Να συναντηθώ, να συνομιλήσω με τον Περιφερειάρχη, με τον Δήμαρχο, με τον Υπουργό, με πολλούς φορείς της πόλης. Έτσι ώστε να σιγουρευτώ ότι τα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουμε καθορίσει τηρούνται στο ακέραιο.

20-05-26_0011__DPC0118

Η σημερινή ημέρα έχει και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: 26η Μαΐου του 2019, ήταν η ημέρα στην οποία διεξήχθησαν οι Ευρωεκλογές. Η μεγάλη πολιτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία άνοιξε τον δρόμο για την εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου. Αν θυμάμαι καλά, αγαπητέ Απόστολε και η μέρα στην οποία και εσύ εξελέγης Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας από τον πρώτο γύρο μ’ ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here