«Μπλόκο» στο θέμα με την πιθανή καταβολή εφάπαξ «δώρου» Πάσχα για τα αναδρομικά δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, έβαλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγη ώρα μετά αφού ο Τάσος Πετρόπουλος είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο.

Ο υφυπουργός Εργασίας, σχολιάζοντας το εάν υπάρχει σχεδιασμός για την καταβολή εφάπαξ επιδόματος σε εργαζομένους του Δημοσίου και σε συνταξιούχους για το Πάσχα του 2019, είπε με νόημα πως υπάρχει η σχετική ευχέρεια και πως τις αποφάσεις θα τις λάβει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως δεν γνωρίζει ότι υπάρχει «Δώρο Πάσχα» σε Δημόσιο και συνταξιούχους με εφάπαξ επίδομα έως 250 ευρώ «Πρώτη φορά το άκουσα.

Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο», είπε ο κ. Τσακαλώτος, «παγώνοντας» το θέμα. Μάλιστα, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, λόγω της διάστασης των απόψεων μέσα στην ίδια την κυβέρνηση, ο υφυπουργός Εργασίας προέβη σε διευκρινιστική δήλωση. Από το γραφείο του κ. Πετρόπουλου, σημείωσαν πως ο υφυπουργός «ουδέποτε επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες, ουδέποτε επιβεβαίωσε μια τέτοια εκδοχή, αντιθέτως υπογράμμισε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει μόνο ο πρωθυπουργός».

Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν πάντως στα dikaiologitika. gr τα σενάρια για καταβολή του έξτρα επιδόματος.

Το έκτακτο «δώρο Πάσχα» που φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση  θα είναι 250 ευρώ για τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ για τους συνταξιούχους, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Το σχέδιο βρίσκεται στα συρτάρια των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και αναμένεται να συζητηθεί στο Eurogroup της 5ης Απριλίου, καθώς οι δανειστές έχουν ενστάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here