Η αναζωπύρωση των σεναρίων για τον Γιώργο Αυτιά, οι διαψεύσεις για τον Σάκη Ρουβά, οι συζητήσεις για τους ∆ηµήτρη ∆ιαµαντίδη και Μπάµπη Παπαδηµητρίου και η υποψηφιότητα της Βίκυς Φλέσσα

Οι διαρροές τις προηγούµενες ηµέρες από την Πειραιώς, ότι η δηµοσιοποίηση των τελευταίων οκτώ ονοµάτων της ευρωλίστας αναµένεται να καθυστερήσει έως τα τέλη Απριλίου, επιβεβαιώνουν ότι το Μοσχάτο τηρεί στάση αναµονής έως ότου το Μέγαρο Μαξίµου αποσαφηνίσει τις προθέσεις του σχετικά µε την ηµεροµηνία των εθνικών εκλογών. Τακτικοί συνοµιλητές τουΚυριάκου Μητσοτάκη εξηγούν πως, εάν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να εξαντλήσει τη συνταγµατική του θητεία, τότε η πολιτική βαρύτητα του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου θα αναβαθµιστεί, αφού η ευρωκάλπη θα προσλάβει δηµοψηφισµατικό χαρακτήρα κατά της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν αποκλείεται, όπως επιµένουν κοµµατικοί παράγοντες, ορισµένα από τα «βαριά ονόµατα» που συζητούνται να χρειαστεί να στελεχώσουν τα εθνικά ψηφοδέλτια.

Ούτως ή άλλως, το Μοσχάτο έχει «παγώσει» την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων νεοεισερχόµενων από το Μητρώο Στελεχών, προκειµένου να ξεκαθαρίσει το ύψος της αύξησης της υποχρεωτικής ποσόστωσης των γυναικών στα αυτοδιοικητικά και τα εθνικά ψηφοδέλτια – εξέλιξη που έχει ήδη χαιρετίσει το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Πάντως, τακτικοί συνοµιλητές του κ. Μητσοτάκη επιµένουν αφενός πως τα ονόµατα που βλέπουν το φως της δηµοσιότητας δεν έχουν κλειδώσει, καθώς τα δεδοµένα για κάθε περίπτωση µεταβάλλονται συχνά-πυκνά, και αφετέρου πως σχετικές ανακοινώσεις δεν θα πρέπει να αναµένονται πριν από το Πάσχα.

Τις τελευταίες ηµέρες το παρασκήνιο µονοπωλείται από την επαναφορά της φηµολογίας ότι ο γνωστός δηµοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς φλερτάρει εκ νέου µε τη συµπερίληψή του στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν∆. Μολονότι, προ µηνός περίπου, η εκπρόσωπος Τύπου του κόµµατος Μαρία Σπυράκη είχε απορρίψει µια τέτοια εξέλιξη, επισηµαίνοντας στο briefing των πολιτικών συντακτών «ότι το θέµα του κ. Αυτιά έχει λήξει», η συνάντηση του έµπειρου δηµοσιογράφου µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από µερικές ηµέρες αναζωπύρωσε τα σχετικά σενάρια, την ώρα που η δηµόσια τοποθέτηση του Βαγγέλη Μεϊµαράκη («ο Γιώργος Αυτιάς προσθέτει, δεν αφαιρεί») εκτιµάται από ορισµένους κοµµατικούς παράγοντες ότι έγινε ώστε να προεξοφλήσει την επικείµενη ένταξη του δηµοσιογράφου στις τάξεις της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Ενδεικτικό της αλλαγής του κλίµατος σε ό,τι αφορά στην ενδεχοµένη υποψηφιότητα Αυτιά είναι πως πηγές της Πειραιώς δεν διαψεύδουν πιθανή συµµετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο, συνοµολογώντας πως η επιρροή του διευκολύνει τη διείσδυση σε συγκεκριµένες εκλογικές δεξαµενές.

Τι γίνεται με Διαμαντίδη

Εν τω µεταξύ, καλά πληροφορηµένες πηγές επιµένουν πως στον τρίτο όροφο της οδού Πειραιώς δεν έχουν εγκαταλείψει την αναζήτηση ενός «βαρέος» ονόµατος, δηλαδή µιας υποψηφιότητας που θα ταράξει τις έως τώρα πολιτικές ισορροπίες, διευρύνοντας την επιρροή σε ακροατήρια µε τα οποία δεν έχει προσώρας άµεση επαφή. Προ ολίγων ηµερών, η φηµολογία για τον Σάκη Ρουβά διαψεύστηκε, κάτι που κάνει και ο ίδιος ο τραγουδιστής στο περιβάλλον του, ενώ µεταξύ των στελεχών συζητείται εκ νέου πιθανή υποψηφιότητα του βετεράνου πλέον άσου του Παναθηναϊκού ∆ηµήτρη ∆ιαµαντίδη, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, διατηρεί ζωηρό ενδιαφέρον για την πολιτική κατάσταση της χώρας, ενώ απολαύει τροµερής εκτίµησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε εκκρεµότητα παραµένει η πιθανότητα καθόδου στις ευρωεκλογές της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόµµατος Σοφίας Ζαχαράκη, σε συνέχεια των υποψηφιοτήτων του µέχρι πρότινος αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου Κωνσταντίνου Κυρανάκη στον Νότιο Τοµέα της Β’ Αθηνών και του επίσης αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου Νίκου Ρωµανού στον Βόρειο Τοµέα της ίδιας περιφέρειας. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η κυρία Ζαχαράκη επιθυµεί να συµβάλει στον προεκλογικό αγώνα υπό την τωρινή της ιδιότητα, εξαντλώντας τα χρονικά περιθώρια ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων για την Ευρωβουλή, γεγονός που καταδεικνύει πως η ενσωµάτωσή της στο ευρωψηφοδέλτιο είναι πιθανή.

Δεν έχει γίνει κρούση

Ακόµη ένα στέλεχος που φαίνεται πως έχει απασχολήσει τους επιτελείς της Ν∆, χωρίς να έχει γίνει οιαδήποτε σχετική κρούση, είναι η βουλευτής Ελενα Ράπτη, οι µετοχές της οποίας παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις, καθώς αποδεικνύεται εξαιρετικά δηµοφιλής η καµπάνια της «1 στα 5» για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η βουλευτής, µολονότι δεν επιδεικνύει τάσεις αναχωρητισµού από την Α’ Θεσσαλονίκης, δεν θα ήταν -υπό συγκεκριµένους όρους- αρνητική σε ενδεχόµενη µετακόµισή της στο Στρασβούργο. Μάλιστα, σε περίπτωση που οι εθνικές εκλογές προσδιοριστούν για το φθινόπωρο, δεν αποκλείεται να ενισχύσει τον αγώνα της Ν∆ σε επίπεδο ευρωεκλογών και ο ανεξάρτητος βουλευτής, προερχόµενος από το Ποτάµι, Γιώργος Αµυράς, που δεν κρύβει ότι βρίσκεται κοντά στους προγραµµατικούς στόχους της Πειραιώς.

«Κλειδωµένη» θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα της δηµοσιογράφου της ΕΡΤ Βίκυς Φλέσσα, ενώ έντονα συζητείται εσχάτως το όνοµα του επίσης έγκριτου δηµοσιογράφου Μπάµπη Παπαδηµητρίου. Μετά την ασύλληπτη ιστορία ανταλλαγής αγαλµάτων µε τα Σκόπια, το ενδιαφέρον στράφηκε και στην περίπτωση του διεθνούς φήµης γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, ενώ φαίνεται πως απασχολεί και το όνοµα του επίτιµου αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου. Κρούση έχει γίνει, σύµφωνα µε κοµµατικές πηγές, και στην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά το τελευταίο χρονικό διάστηµα πιθανούς «γαλάζιους» στόχους από τον χώρο της ελεύθερης αγοράς, θέλοντας να υπογραµµίσει την προτεραιότητα του κόµµατός του στην αναστήλωση της µεσαίας τάξης.

www-ethnos-gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here