Ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης περιόδου υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Στη φετινή σύνθεση μετέχουν δύο εκ των παλαιοτέρων Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος είναι και ο Αντιπρόεδρος της ΔΙΣ, και ο Σεβ. Μητροπολίτης Παραμυθίας κ. Τίτος.

Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:   Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Αρχιγραμματέας ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Φωτογραφία: Γιώργος Φερδής, Θεολόγος – Δημοσιογράφος 

Αρχικά τελέστηκε η ειδική Ιερά Ακολουθία με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Ιεράς Συνόδου με τον Μακαριώτατο να καλωσορίζει τα νέα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και στη συνέχεια  αντιφώνησε ο Αντιπρόεδρος της ΔΙΣ Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Ακολούθως έγινε η συγκρότηση των μελών των Συνοδικών Δικαστηρίων και ορισμός των μελών στις Συνοδικές Επιτροπές.

Κατά την ώρα του διαλείμματος θα δοθούν υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού και σε αλλοδαπούς φοιτητές για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

www.orthodoxianewsagency.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here