Μεγάλη τιμή για τις Κιθαριστικές Ορχήστρες Δυτ. Μακεδονίας & Καστοριάς καθώς και για τους Διευθυντές τους Ισίδωρο & Γιούλα Αντωνίου, η συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο κιθαριστικό Φεστιβάλ της Ευρώπης στην Λίμνη Πλαστήρα, μαζί με τους παγκοσμίου φήμης Αμερικανούς κιθαριστές David Grimes & Michael Nigro, που αρχίζει την Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Στην φωτογραφία ο Ισίδωρος και η Γιούλα Αντωνίου

 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κιθαριστικά φεστιβάλ παγκοσμίως, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνα από 150 κιθαριστές από όλη την Ευρώπη και θα διαρκέσει έως και την 5η Ιουλίου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνετε από το Ξενοδοχείο Nevros, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.  

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο Μουσικολόγος – Κιθαριστής Γιάννης Μποκέας.

Στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας.

Επίσημος Προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, είναι ο διεθνούς φήμης Έλληνας σολίστ Μιχάλης Σουρβίνος, που μαζί με το Κιθαριστικό Ντουέτο της Sony Classical Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης & Βασίλης Μαστοράκης), θα συμπράξουν με τις Κιθαριστικές Ορχήστρες Δυτ. Μακεδονίας, Καστοριάς και Χίου.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν  το Μουσικό Σύνολο ArtGuitaristas, από την Βέροια υπό την καθοδήγηση του μαέστρου – κιθαριστή και συνθέτη Πέτρου Ρίστα, οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές των Κιθαριστικών Ορχηστρών, Δημήτρης Σβυντρίδης (Θράκης),  Γιώργος Αγιάσογλου(Χίου), ο σπουδαίος δάσκαλος και σολίστ Αντώνης Μυτακίδης και οι νεαροί πολυβραβευμένοι σολίστ, Γιώργος Γκόλγκαρης και Ηλίας Διαμαντάκης.

Οι Συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν στον  υπέροχο εξωτερικό χώρο του Ξενοδοχείου Nevros, με θέα την Λίμνη Πλαστήρα και ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Θεσσαλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here