Πανελλαδική Μέρα Δράσης στα σχολεία: θα ακουστεί δυνατά

Οσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να υποβαθμίσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις, αφού πρώτα έπαιξε τα ρέστα της στη συκοφαντία και χρεοκόπησε, οι μαθητές με τις εκατοντάδες καταλήψεις τους σε όλη τη χώρα, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους και κυρίως με τα δίκαια αιτήματά τους, έχουν καταφέρει να ακουστούν δυνατά και να αναγνωριστεί το δίκιο τους.

Εχουν αποδείξει ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα όλο το καλοκαίρι, δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια. Κάτι που αποδεικνύεται και με τα πάνω από 250 σχολικά τμήματα που έχουν ήδη κλείσει λόγω κρουσμάτων, μόλις σε 12 μέρες λειτουργίας των σχολείων, και στον κατάλογο αυτόν προστίθενται μερικές δεκάδες κάθε μέρα.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να κατηγορούν τις καταλήψεις για «υγειονομικές βόμβες» οι ίδιοι που στοιβάζουν τους μαθητές στις τάξεις και δεν έχουν ανοίξει ούτε ένα παράθυρο σε μη αεριζόμενες αίθουσες. Είναι ακόμα μεγαλύτερη υποκρισία, όταν βλέπουμε τους μαθητές σε όλες τις κινητοποιήσεις τους με μάσκες, ή όταν τους είδαμε να πιάνουν ακόμα και τις σφουγγαρίστρες στα σχολεία τους…

Κι ας αφήσουν διάφοροι καλοθελητές την καραμέλα περί «υποκινούμενων κινητοποιήσεων». Γιατί τα προβλήματα υποδομών και ελλείψεων, τα 25άρια και 27άρια τμήματα που είναι ο κανόνας, το κυβερνητικό θράσος να θεσμοθετήσουν το καλοκαίρι, μέσα στην πανδημία, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα αντί για μείωσή τους, είναι γνωστά εδώ και καιρό.

Είναι αυτά που έχουν «υποκινήσει» αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις γονιών και εκπαιδευτικών τους τελευταίους μήνες, που φωνάζουν δικαίως για να παρθούν τα αναγκαία μέτρα.

Αυτοί που ψάχνουν για υποκινητές, καλύτερα να απαντήσουν ποιος υποκινεί την ενορχηστρωμένη επίθεση στους μαθητές από εισαγγελείς, αστυνομία, διευθυντές που επιλέγουν να κάνουν μάθημα τρομοκρατίας στους μαθητές τους, ή και συγκεκριμένους γονείς που εμφανίζονται στα σχολεία έχοντας πάρει πρώτα γραμμή από τα γραφεία της ΝΔ…

Μαζί τους εμφανίζονται και ορισμένοι που επικρίνουν την πολιτικοποίηση των μαθητών, λες και οι μαθητές ζουν σε μια γυάλα μέσα στο σχολείο, δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους και δεν μπορούν να έχουν άποψη. Αυτοί οι μαθητές που τους καλούμε να ψηφίσουν στα 17 τους! Λες και δεν φτάνουν όσα βλέπουν στα σχολεία τους, δεν φτάνει που συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν φτάνει που έχουν στα σπίτια τους γονείς απολυμένους, παππούδες και γιαγιάδες που με τις ελλείψεις στο σύστημα Υγείας τρέμουν μην αρρωστήσουν. Λες και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη, ή καλύτερα ανευθυνότητα για όλα αυτά…

Απέναντι σε όλα αυτά, οι μαθητές οργανώνουν τον αγώνα τους με τις δικές τους συλλογικές αποφάσεις και τον πρόσφορο τρόπο που εκείνοι επιλέγουν. Τη νομιμότητα την αντλούν από το δίκιο των αιτημάτων τους και όχι από τη μία ή την άλλη μορφή αγώνα. 

Σήμερα είναι Πανελλαδική Μέρα Δράσης στα σχολεία για να ακουστούν ακόμα πιο δυνατά η φωνή και τα αιτήματά τους. Για να διαδηλώσουν ακόμα πιο μαζικά σήμερα και τις επόμενες μέρες με τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους. Και έτσι συνεχίζουν, όσα επιχειρήματα και συκοφαντίες και να επιστρατεύσει η κυβέρνηση.

Γιατί έχουν δίκιο!

Οργάνωση Καστοριάς της ΚΝΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here