Υπεύθυνη δήλωση που έφτασε στο προσωπικό του γενικού νοσοκομείου Κοζάνης καλεί τους εργαζόμενους να εφαρμόσουν το ρητό… «τα εν οίκω μη εν δήμω».

«Δεσμεύομαι να τηρήσω πλήρη εχεμύθεια αναφορικά με τις εμπιστευτικές  πληροφορίες που αφορούν το νοσοκομείο, την οργάνωση και λειτουργία του, τη υλικοτεχνική υποδομή του, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του  …Κάθε σχετική πληροφορία που υποπίπτει στην αντίληψή μου και δεν έχει κοινοποιηθεί δημοσίως από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου , δεν θα το κοινοποιήσω με οπουδήποτε τρόπο ή μέσα» αναφέρει η υπεύθυνη δήλωση που καλούνταν να συμπληρώσουν οι εργαζόμενοι.

«Δεν θα φωτογραφίζω, δεν θα βιντεοσκοπώ, δεν θα προβώ σε αποκαλύψεις ή σχόλια , δεν θα κοινοποιώ κανένα αρχείο του νοσοκομείο», ζητά  το έγγραφο αυτό από τους εργαζόμενους ως ερμηνεία της κοινοτικής οδηγίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων. Το έγραφο αυτό κυκλοφόρησε σε διαφορετικές εκδοχές για κάθε εργαζόμενο, ανάλογα της ειδικότητας του ζητώντας το απόρρητο, όπως άλλωστε ισχύει σε όλες τις υπηρεσίες. Βεβαίως αν πάμε ένα βήμα περισσότερο αυτό που επιδιώκεται είναι ο σκοταδισμός, το κυνήγημα όσων βγάζουν προς τα έξω τις δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων.

«Δεν υφίσταται, δεν ισχύει» αυτό το έγγραφο δήλωσε στον «Π.Λ.» ο διοικητής του Μαμάτσειου κ. Γιώργος Χιωτίδης. Κυκλοφόρησε χωρίς να δοθεί εντολή και τελικώς αποσύρθηκε. Αυτή τη στιγμή η διοίκηση του νοσοκομείου αναζητεί νομικό σύμβουλο για να μπορέσει να συντάξει ορθότερα τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων ενός νοσοκομειακού ιδρύματος.

 

prlogos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here