Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, ανεβάζει το γνωστό λαϊκό και αγαπημένο παραμύθι των μικρών μας φίλων «Ο Παπουτσωμένος Γάτος» στην Καστοριά.  Το πασίγνωστο παραμύθι γράφτηκε από το Γάλλο συγγραφέα ΣΑΡΛ ΠΕΡΩ το 1812

Η Ιστορία του παραμυθιού

Ο πιο παιχνιδιάρης Γάτος όλων των παραμυθιών ξεκινάει με μία φαινομενικά αδικία. Ένας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά  στον πρώτο και τον δεύτερο γιο ότι έχει, και στον τρίτο ένα τσουβάλι με ένα Γάτο!  Ο Γάτος δεν είναι απλά ένας κοινός Γάτος, αλλά  είναι πολύ ιδιαίτερος.  Μιλάει σαν άνθρωπος, φοράει μπότες και πάνω από όλα  είναι έξυπνος!

Έτσι θα βοηθήσει τον μικρό γιο στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει και στην πορεία να τον χρήσει Κόμη να του δώσει το παλάτι του Γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του Πριγκίπισσα!

Τα διδάγματα του έργου

Τέλος το έργο είναι συνάμα και διδακτικό γιατί μιλάει για το πως δημιουργείται και χτίζεται μία φιλία μέσα απ’ τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο, για την επιπολαιότητα και το κόστος της, για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος και την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης!

Τις σκηνοθετικές οδηγίες έδωσε ο Μπάμπης Κλαλιώτης.  Η παράσταση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική και τραγούδι όπου έγραψε η  Ελένη Καρβέλη  μέσα από τους στοίχους της  Κατερίνας Αναστασίου.

Επί σκηνής οι  έμπειροι ηθοποιοί μας  σε συνδυασμό με τα  μουσικά όργανα που παίζουν

ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους.

Η ζωγραφική του σκηνικού είναι της Πασχαλίας Ζαπάλτα, ενώ την παράσταση έντυσε με τα υπέροχα κοστούμια η Σήλια Δεμίρη.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Καρβέλη, Κατερίνα Αναστασίου,  Πέτρος Γρύλλος, Σάββας Γραμματικός, Έλενα Αθανασοπούλου.

Έτσι λοιπόν αυτή τη μοναδική παράσταση με μουσική, χορό, τραγούδι και θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι στο Αμφιθέατρο του 4ουΓυμνασίου το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019. Ώρες παραστάσεων  5:30μ.μ και 7:30μ.μ.

Προπώληση:  8 ευρώ,  Καστοριά Δισκοπωλείο «ΜΕΛΩΔΙΑ»,  Άργος Ορεστικό Βιβλιοπωλείο «ΜΗΛΙΟΣ»

 

Ταμείο: 10 ευρώ

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here