Φ. Ταλίδης: «Αγαπάμε τη λίμνη, αγαπάμε  την Καστοριά»

Γ. Αναστασίου: «Θέλουμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό για την πόλη μας»

Πριν από δύο χρόνια μια ομάδα νέων ανθρώπων, με ιδιαίτερη αγάπη προς τη λίμνη της Καστοριάς και τα water spots,  αποφάσισε να ιδρύσει τον Όμιλο Θαλάσσιου Σκι Καστοριάς, με σκοπό να προσελκύσει όσον το δυνατόν περισσότερο κόσμο στις ομορφιές που μπορεί να προσφέρει η επαφή με φύση και το νερό.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Θαλάσσιου Σκι Καστοριάς Γιάννης Αναστασίου, μιλώντας στους “Ορίζοντες” εξιστόρησε το πώς ξεκίνησε το όλο εγχείρημα «Μαζί με τον Προπονητή του Ομίλου  Σταύρο Θεοδοσόπουλο, με τα παιδιά μας και με φίλους,  ερχόμασταν συνεχώς στη λίμνη και προπονούμασταν.   Έτσι γεννήθηκε η σκέψη, να μοιραστούμε αυτές τις μοναδικές στιγμές που ζούσαμε με περισσότερο κόσμο. Να κάνουμε κάτι καινούργιο, κάτι ξεχωριστό για την πόλη μας».

Όπως ενημέρωσε ο κ. Αναστασίου κατά την πρώτη χρονιά λειτουργίας του Ομίλου, ο κόσμος ήταν κάπως επιφυλακτικός. Μέσα σε λίγους μήνες όμως, οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να μαθαίνουν  για τα water sports που πραγματοποιούνται στη λίμνη, να ζητούν όλο και περισσότερες πληροφορίες και τελικά να συμμετέχουν σε  αυτά. Στην παρούσα φάση, ο Όμιλος αποτελείται από –περίπου- 50 άτομα κάθε ηλικίας (5-75 ετών)  «Είδαμε κατακόρυφη αύξηση των συμμετεχόντων στον Όμιλό μας. Γενικότερα διαπιστώσαμε ότι πλέον αρκετός κόσμος επισκέπτεται την πλαζ και κολυμπάει στην πεντακάθαρη λίμνη μας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ενημερώσω πως για την επόμενη σεζόν σκοπεύουμε να προβούμε σε ορισμένες λειτουργικές-μορφολογικές αλλαγές όσον αφορά τον χώρο που πραγματοποιούνται οι προπονήσεις, αλλά και να διαμορφώσουμε την πλαζ σε συνεργασία με τον Δήμο και τους αρμόδιους φορείς».

Ο Γενικός Γραμματέας του Ομίλου Φιλώτας Ταλίδης τόνισε   πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υφίσταται ο φόβος των ανθρώπων προς την λίμνη της Καστοριάς αφενός διότι είναι πεντακάθαρη, αφετέρου διότι τα υδάτινα σπορ και γενικότερα οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε αυτή  ακολουθούν κατά γράμμα τους κανόνες ασφαλείας «Οι αρμόδιοι του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, μας εξήγησαν ότι το νερό της λίμνης είναι απολύτως ασφαλές και καθαρό, συμπέρασμα το οποίο προέκυψε φυσικά μέσω μελετών. Από την άλλη μεριά όσον αφορά τον γενικότερο φόβο προς το νερό, απλώς πρέπει να σεβόμαστε το υγρό στοιχείο και ειδικά  τη λίμνη διότι σε περίπτωση απροσεξίας γίνεται επικίνδυνη».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο γνωριμίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, στην έδρα του Ομίλου Θαλάσσιου Σκι Καστοριάς, μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εκδήλωση με αθλητικές επιδείξεις  από τα όλα τα τμήματα (Waterski Slalom – Wakeboard).

Καιρού θέλοντος και με τη χρήση ειδικών στολών ο Όμιλος θα συνεχίσει τις προπονήσεις μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη. Ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Φιλώτας Ταλίδης  είπε πως «Είμαστε μόνο στην αρχή, μιας πάρα πολύ ωραίας προσπάθειας τόσο του Συλλόγου, όσο και των Καστοριανών πολιτών, ώστε  να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο τη λίμνη. Η λίμνη της Καστοριάς μπορεί να μας προσφέρει απλόχερα πολλά πράγματα τα οποία σχετίζονται με τις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και τα hobbies  όπως είναι η αλιεία. Αγαπάμε τη λίμνη, αγαπάμε την Καστοριά».

       

Περισσότερα εδώ: orizontespress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here