Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, η 2η ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο Ανάπτυξης Προγραμμάτων Special Olympics στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί η Φιλοσοφία και η Αποστολή των Special Olympics και οι τρόποι ανάπτυξης ενός τοπικού προγράμματος Special Olympics με απώτερο στόχο τη διοργάνωση αγώνων και συμμετοχή αθλητών με διανοητική αναπηρία από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.

Με την ευγενική συνεργασία της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς, τα Special Olympics Hellas αποφάσισαν τη λειτουργία τοπικού προγράμματος. Όπως είναι γνωστό η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2006 έχοντας ως σκοπό την κοινωνική ένταξη ατόμων με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (αυτισμό).

Σκοπός της δημιουργίας του τοπικού προγράμματος Special Olympics στην Καστοριά είναι η ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα, τοπικούς, περιφερειακούς, εθνικούς και διεθνείς αγώνες Special Olympics χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία, Ζήσης Τζηκαλάγιας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Γιάννης Γιάτσιος και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του δήμου Καστοριάς, Θεόδωρος Λιάμης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Special Olympics, Διονύσιο Κοδέλλα, η Καστοριά θα αξιοποιηθεί με πρωταγωνιστή τη λίμνη και το άθλημα του κανόε καγιάκ

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του προέδρου των Special Olympics, Διονύσιος Κοδέλλα

Λίγα λόγια για τα Special Olympics

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics International, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 Χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού.

Από την πλευρά μας συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 32 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

Για περισσότερες πληροφορίες www.specialolympicshellas.gr και www.playunified.specialolympicshellas.gr 

Και στα εξής social media:

Facebook

Twitter 

Instagram

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here