Δείτε βίντεο και φωτογραφίες – Ο εκκωφαντικός θόρυβος προκάλεσε τρόμο στους κατοίκους της περιοχής, καθώς νόμιζαν ότι δέχονται επίθεση με πυραύλους

Τα θραύσματα ενός μετεωρίτη, ο οποίος «έσκασε» λίγα μόλις μέτρα πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων, προκάλεσαν πανικό στην Κούβα, καθώς για λίγα λεπτά πολλοί πίστεψαν ότι η χώρα δέχεται πυραυλική επίθεση.

Ο διαστημικό βράχος που εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα, θρυμματίστηκε πολύ κοντά στην επιφάνεια, ενώ ο θόρυβος που συνόδευσε το φαινόμενο ήταν εκκωφαντικός, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Μέχρι να διαπιστωθεί ότι ήταν ένας… απλός μετεωρίτης, οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και αναζητούσαν καταφύγιο, ενώ κοιτούσαν στον ουρανό τα υπολείμματα καπνού και προσπαθούσαν να διακρίνουν αν ακολουθεί και άλλος… πύραυλος!

Τελικά ήταν ένας ανθεκτικός διαστημικός βράχος, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στον… στόχο του, αλλά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή «αντιμετωπίστηκε» από τη φυσική «αεράμυνα» της Γης, την ατμόσφαιρα.

«Λαμβάνουμε πληροφορίες ότι ένας μετεωρίτης θεάθηκε στον ουρανό πάνω από τα Φλόριντα Κις», ανέφερε στο Twitter η μετεωρολογική υπηρεσία του Κι Γουεστ, προσθέτοντας ότι «κατά πάσα πιθανότητα έπεσε στην επαρχία Πινάρ δελ Ρίο» της Κούβας.

Ο ανταποκριτής του CNN στην Αβάνα, Πάτρικ Όπμαν, περιέγραψε έναν ήχο που έμοιαζε με “ισχυρή έκρηξη” στην πόλη Βινιάλες και ανήρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφίες των θραυσμάτων.

Σύμφωνα με την κουβανική εφημερίδα Juventud Rebelde, ακούστηκε μια “ισχυρή έκρηξη” σε πολλές κοινότητες της επαρχίας Πινάρ δελ Ρίο. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από την πτώση του μετεωρίτη.

Κουβανοί, πάντως, «ανέβασαν» στο διαδίκτυο βίντεο από τη στιγμή που ο μετεωρίτης «σβήνει» στην ατμόσφαιρα, καθώς και φωτογραφίες από πέτρες, τις οποίες παρουσίασαν ως θραύσματα του διαστημικού αντικειμένου:

 

 

cuba_meteo
cuba_meteo1
meteo1
meteo2
meteo3
meteo4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here