Μέλη της δημοτικής παράταξης “Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής” έσβησαν τα σύμβολα του μίσους που “λέρωναν” την πόλη από τις 12 Σεπτεμβρίου

Δημήτρης Λαζόπουλος, makthes.gr

Τα ναζιστικά και φασιστικά σύμβολα που αποτύπωσαν σε δημόσιους χώρους πέριξ του Λευκού Πύργου έσβησαν σήμερα το απόγευμα, Τρίτη, μέλη της δημοτικής παράταξης “Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής” στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ανήμερα της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Thessaloniki Helexpo Forum στις 12 Σεπτεμβρίου, άτομα του φασιστικού χώρου σχεδίασαν με σπρέι σβάστικες και κέλτικους σταυρούς πάνω σε κουτιά δημόσιων υπηρεσιών, σε τοίχους του Βασιλικού Θεάτρου, ακόμη και πάνω σε δέντρα, τα οποία σκάλισαν σχεδιάζοντας τον φασιστικό κέλτικο σταυρό.

Την ώρα της σημερινής δράσης της “Πόλης Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής”, ο επικεφαλής της, Αντώνης Γαζάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων στο makthes.gr πως “οι αρμόδιες αρχές δεν έκαναν τίποτα για να τα καθαρίσουν όλα αυτά τις προηγούμενες εβδομάδες”.

Υπενθύμισε, δε, πως “στην προσπάθεια που έκαναν αντιφασίστες για να καθαριστούν, υπήρξαν συμπλοκές και συλλήψεις” από την αστυνομία. Μάλιστα “φόρτωσαν τους ανθρώπους αυτούς με έναν μεγάλο αριθμό από ποινικά αδικήματα, ακόμα και κακουργήματα” τόνισε ο κ. Γαζάκης.

Κατά την άποψή του ειδικά μετά από αυτές τις συλλήψεις ο δήμος και οι λοιπές αρμόδιες αρχές όφειλαν να “αναλάβουν δράση και να τα καθαρίσουν”, κάτι το οποίο δεν συνέβη τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Με τη σημερινή δράση η “Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής” θέλησε να παραδώσει μία Θεσσαλονίκη “καθαρή από αυτά τα σύμβολα του μίσους”, εξήγησε ο επικεφαλής της, συμπληρώνοντας πως η δράση υλοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες “που έκαναν το αντιφασιστικό τους καθήκον”.

Τέλος ο Α. Γαζάκης προανήγγειλε ότι θα καταγγείλει την ολιγωρία των αρχών για τομ καθαρισμό των φασιστικών συμβόλων, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο του makthes.gr από τον καθαρισμό των συμβόλων πέριξ του Λευκού Πύργου, καθώς και τις δηλώσεις του Α. Γαζάκη:

1-ZOnVz.jpg
2.jpg

www.makthes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here