Χειροποίητες λαμπάδες πασχαλινά στολίδια, διακοσμητικά, χειροποίητα είδη, και δώρα, είναι μερικά από τα αντικείμενα που παρουσιάζονται στο πασχαλιάτικο μπαζάρ που διοργανώνει η Εταιρεία Αυτισμού Καστοριάς.   

Η αλληλεγγύη και η προσφορά αγάπης αποτελεί ασπίδα στην  οικονομική κρίση  

 Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που στεγάζεται η εταιρεία, οι επισκέπτες έχουν  την ευκαιρία να  προμηθευτούν προϊόντα από την πλούσια συλλογή. Πρόκειται για μια ανοιχτή αγορά δώρων με χρηστικά αντικείμενα υψηλής αισθητικής. Αγορές με νόημα, αφού τα έσοδα από αυτό το μπαζάρ θα διατεθούν  για τις μεγάλες ανάγκες των παιδιών του συλλόγου.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα δείχνει μια πρωτόγνωρη ευαισθησία εκ μέρους  του Δ.Σ του συλλόγου, σε μια εποχή αποξένωσης και ατομισμού. Στη δύσκολη ελληνική πραγματικότητα, ο Σύλλογος Αυτισμού, σχεδιάζει, δημιουργεί, καινοτομεί, πειραματίζεται  και συνάμα ονειρεύεται μια διαφορετική ποιότητα ζωής για τας μέλη του για να μπορούν να  ζήσουν σ’ ένα ανθρώπινο και όμορφο περιβάλλον. Εξάλλου, γι’ αυτό και καταβάλει σημαντικές προσπάθειες και καταφέρνει, με ότι δράση υλοποιεί, να έχει πάντα επιτυχία.

     «Ο σύλλογος, εδώ και πολλά χρόνια,  πορεύεται με όραμα την  στήριξη των ευπαθών ομάδων, όμως σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε, χρειάζεται τη στήριξη τόσο των φορέων, όσο και την ευαισθητοποίηση των απλών καστοριανών  πολιτών», δήλωσε  η πρόεδρος της εταιρείας κ Αριστούλα Ζάγκα, για να προσθέσει ότι «το έργο μας είναι κοινωνικό και τεράστιο, καλύπτοντας ένα σημαντικό ρόλο, που είναι η βοήθεια των ανθρώπων που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις». 

Στην  μεγάλη στήριξη που παρέχει στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καστοριάς η εθελοντική ομάδα, αναφέρθηκε το μέλος κ. Πηνελόπη Μαυρίδου-Βεκιάρη, ευχαριστώντας παράλληλα όλους αυτούς που με περίσσευμα ψυχής στηρίζουν τον εν λόγω σύλλογο.

Η κ. Μαυρίδου, δεν παρέλειψε να στείλει για τις Άγιες ημέρες και το δικό της μήνυμα, λέγοντας «Μπορεί όλοι τώρα να πιστεύουμε ότι οδεύουμε προς τον Γολγοθά μας, τον προσωπικό, τον εθνικό, τον ανθρωπιστικό, όμως  μετά από κάθε σταύρωση ακολουθεί πάντα μια ανάσταση. Βιώνουμε αυτή τη στιγμή μια ανθρωπιστική και οικονομική κρίση, όμως ας σκεφτούμε το μήνυμα αυτών των εορτών και ας  να πιάσουμε το χέρι του άλλου, δίπλα-δίπλα, σφιχτά, αλληλέγγυα. Αυτό είναι το μήνυμα το δικό μου και της ομάδας των εθελοντών που κάνουμε τις λαμπάδες, τα καλαθάκια και όλα αυτά για να ενισχύσουμε τα έσοδα του συλλόγου, για να είναι ζωντανός και να μπορεί να βοηθάει οικογένειες».

Αξίζει τέλος να αναφερθεί  ότι το μπαζάρ λειτουργεί καθημερινά κατά τις ώρες: 10πμ. – 4μμ.

ΠΗΓΗ: kastoria365.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here