Η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Καστοριάς προχώρησαν στην τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων στον εσωτερικό παραλίμνιο δρόμο για την προστασία του πληθυσμού της Βίδρας (Lutra lutra) που ζει και δραστηριοποιείται στην περιοχή της χερσονήσου καθώς και της υπόλοιπης πανίδας στην περιοχή από τα ατυχήματα με διερχόμενα αυτοκίνητα.
Η Ευρασιατική Βίδρα (Lutra lutra) είναι ένα μικρόσωμο ζώο που ζει στις όχθες των ποταμών και των λιμνών και μόνο όπου τα νερά είναι πολύ καθαρά. Θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της ηπείρου. Αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των ορεινών υδάτων και γι’ αυτό προστατεύεται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.
Να θυμίσουμε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή τα τελευταία χρόνια είχαμε τρεις θανάτους Βίδρας ,ενός Ζαρκαδιού και μιας Αλεπούς.
Απευθύνουμε έκκληση προς τους οδηγούς που κινούνται στα παραλίμνια σημεία που αποτελούν βιότοπο της Βίδρας, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν πάντα το όριο ταχύτητας, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΔΕΥΑ Καστοριάς γιατί αγκάλιασε την ιδέα και χρηματοδότησε την κατασκευή των πινακίδων αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της και για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here