Στις 4 η συνέντευξη Τύπου της υπουργού Παιδείας

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μετατεθεί η έναρξη του νέου σχολικού έτους, καθώς υπάρχουν εισηγήσεις προς αυτή την κατεύθυνση από τους λοιμωξιολόγους που απαρτίζουν την ειδική επιτροπή συμβούλων για τον κορωνοϊό.

Σήμερα στις 4 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας θα κάνει ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη επανεκκίνησης των εκπαιδευτικών δομών για το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

«Αν χρειαστεί να τροποποιηθεί η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, που έχει ορίσει για τις 7 Σεπτέμβριου, θα πράξουμε αναλόγως» δήλωσε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής, Θάνος Δημόπουλος μιλώντας, στον ΣΚΑΙ, για το θέμα της ασφάλειας όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, ανέφερε: «Έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα». «Θα ήθελε κανείς από την ολοκλήρωση της επιστροφής των εκδρομέων μέχρι το τέλος Αυγούστου να υπάρχουν μια ή δύο εβδομάδες που θα λειτουργήσουν ως buffer, δηλαδή να μην έχουμε μεγάλη κινητικότητα επομένως ασυμπτωματικά άτομα να πάψου να μεταδίδουν» εξήγησε ο πρύτανης.

Πηγή – Διαβάστε περισσότερα εδώ: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here