Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να καταβληθούν “διορθωμένες” – αυξημένες οι συντάξεις χηρείας έως το τέλος Σεπτεμβρίου στους περισσότερους από 60.000 δικαιούχους, αποδύονται οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Ο νέος διοικητής του ΕΦΚΑ, Χρήστος Χάλαρης, κατά τη διαδικασία διορισμού του από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, εκτίμησε ότι οι νέες αυξημένες συντάξεις και τα αναδρομικά θα καταβληθούν με τις συντάξεις Οκτωβρίου, δηλ. στο τέλος του επόμενου μήνα, καθώς έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία προσαρμογής του λογισμικού.

Βάσει του νέου σχεδιασμού, μαζί με τα νέα ποσά των συντάξεων θα δοθούν και τα αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούν στις αυξήσεις τεσσάρων μηνών και συγκεκριμένα για το διάστημα Ιουνίου- Σεπτεμβρίου 2019 κατά το οποίο είναι σε ισχύ ο νέος νόμος. Βάσει του νόμου και της εγκυκλίου του ΕΦΚΑ, καταργείται το όριο ηλικίας των 55 ετών που έθεσε ο νόμος Κατρούγκαλου και ο επιζών σύζυγος συνεχίζει να λαμβάνει τη σύνταξη λόγω θανάτου ανεξάρτητα από την ηλικία του. Από την ίδια ημερομηνία επανακαθορίζεται το ποσοστό που δικαιούται ο επιζών σε 70%.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Καθημερινή/enikonomia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here