Τα μέτρα έχουν ισχύ από τις 12 Οκτωβρίου. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Τους όρους λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων και μουσικών σκηνών κατά τη χειμερινή σεζόν, ανακοίνωσε ο ο Νίκος Χαρδαλιάς, δίνοντας τέλος, μετά από εβδομάδες αναμονής, στην αγωνία του καλλιτεχνικού κόσμου. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας η πληρότητα των αιθουσών εξαρτάται από την επιδημιολογική εικόνα σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας και τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, ενώ θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες.

Τέσσερα είναι τα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας (Επίπεδο 1 – Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 – Επιτήρησης, Επίπεδο 3 – Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου) που περιλαμβάνει ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, που παρουσιάστηκε σήμερα.

Με δεδομένο ότι η Αττική βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Επίπεδο 3 – Αυξημένης επιτήρησης, οι χώροι ψυχαγωγίας θα ξεκινήσουν τη λειτουργίας του με 30% πληρότητα.

Σημειώνεται ότι για το Επίπεδο 1, η πληρότητα είναι στο 65%, για το Επίπεδο 2 ισχύει το 50%, ενώ το Επίπεδο 4 σημαίνει αναστολή λειτουργίας. 

Ανεξαρτήτως επιπέδου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. 

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here