Πώς ο Καμμένος μετατράπηκε από «Δεξί χέρι» σε «αναγκαίο κακό»

Το προεκλογικό σύνθημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τις δύο εκλογικές μάχες του 2015 ήταν το «Αναγκαίο Καλό». Τον Ιανουάριο ο Πάνος Καμμένος έδειχνε στον «μικρό Αλέξη» τον τρόπο για να μην εκτροχιαστεί ένα τρενάκι.

Ήταν μια ξεκάθαρη αναφορά στα ζητήματα της οικονομίας και προϊδέαζε για τη συμμαχία των δύο ετερώνυμων πολιτικών χώρων.  Λίγους μήνες μετά ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται να συνοδεύει τον μικρό Αλέξη στο νοσοκομείο, μετά από ένα σπάσιμο στο αριστερό του χέρι. Το σποτ, μάλιστα, έκλεινε με τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ να υπόσχεται στον Αλέξη ότι θα του «μάθει να γράφει με το δεξί χέρι». Οι αλληγορίες και πάλι εμφανείς: η κυβέρνηση, με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, έχει τραυματιστεί «από τα αριστερά της» και ο Πάνος Καμμένος είναι ξανά το «αναγκαίο καλό» για την πολιτική επιβίωσή της την δύσκολη πολιτικά επόμενη μέρα.

kam tsip1

Πηγή: Eurokinissi

Ανυπέρβλητο εμπόδιο το Σκοπιανό

Τρία χρόνια μετά, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Αν και η σχέση των δύο κομμάτων έχει περάσει από διάφορα στάδια, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έβρισκαν, κυρίως λόγω των καλών τους προσωπικών σχέσεων, τους τρόπους να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη συνεργασία τους.

Η Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται όμως να αποτελέσει ανυπέρβλητο εμπόδιο για μια πολιτική σχέση με ημερομηνία λήξης. Η πλήρης αυτονόμηση του υπουργού Άμυνας από τις κυβερνητικές επιλογές, με επιστέγασμα τις προτάσεις που κατέθεσε σχετικά με το Σκοπιανό και τις αμερικανικές βάσεις, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, αρχίζει να γίνεται μη διαχειρίσιμη για το Μέγαρο Μαξίμου. Στην Ηρώδου Αττικού, μάλιστα, φαίνεται ότι για πρώτη φορά ανησυχούν πραγματικά. Προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τις προθέσεις του κυβερνητικού τους εταίρου και δεν αποκλείουν ο Πάνος Καμμένος να προχωρήσει σε κινήσεις πριν λήξει η, έτσι κι αλλιώς, αθετημένη ήδη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για μορατόριουμ, μέχρι τον Μάρτιο.

kam tsip2

Πηγή: Eurokinissi

Με λίγα λόγια ο Πάνος Καμμένος έχει μετατραπεί για τον Αλέξη Τσίπρα σε αναγκαίο…κακό. Μέχρι πότε; Οι εξελίξεις στα Σκόπια θα αποδειχθούν καθοριστικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here