Εσύ; Αν είχες μία ώρα διαθέσιμη σε ένα παγκάκι με την καλύτερη θέα και τοπίο που ικανοποιούσε όλες της συνθήκες, με ποιον θα διάλεγες να καθίσεις να κουβεντιάσεις;

Πρόσεξε..

Μη βιαστείς να απαντήσεις. Υπάρχουν περιορισμοί: Καθόλου κινητά τηλέφωνα. Τίποτα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ‘γεμίσουν’ κάποια λεπτά που δεν θα ξέρεις τί να πεις.

Αν έχεις βρει ήδη την απάντηση, είσαι από τους τυχερούς.

Αυτούς που ξέρουν πως λεπτό που περνά δε γυρίζει πίσω, εκτός και αν το ρολογάκι τους είναι αγορασμένο από κανέναν μάγο, ο οποίος έχει βρει τον τρόπο να δίνει δεύτερες ευκαιρίες στο τικ τακ, που μπορεί ακούγεται κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο, αλλά στο πέρασμά του, τίποτα δε μοιάζει ίδιο. Αυτούς, που είναι υπέρμαχοι του ότι δεν χρειάζεται πολλά ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος και το κάνουν πράξη. Ή τουλάχιστον το προσπαθούν.

Δύσκολο να γεμίσεις τα κενά, δε λέω. Ακόμα πιο δύσκολο να σπάσεις την αμηχανία..αλλά τίποτα ακατόρθωτο, όταν η παρέα σου είναι αυτή η μία, που δίνει ακόμα και στις σιωπές, ήχο. 

Άλλαξε η εποχή. Απότομα. Η γνωστή εποχή των κινητών, του ‘διαβάστηκε’, του ‘τα ομορφότερα χαμόγελα τα βλέπουν οι οθόνες των κινητών μας’ και αυτή που περιγράφεται τόσο εύστοχα με μια φράση που διάβασα κάποτε και δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που το περιέγραψε τόσο ιδανικά, να του δώσω συγχαρητήρια: «Συναισθήματα που ένας φορτιστής τα κρατά ζωντανά.»

Αν πάλι είσαι αναποφάσιστος και δύσκολα μπορείς να σκεφτείς την απάντηση στο αρχικό ερώτημα, μην το πολυσκέφτεσαι. Είδαμε και αυτούς που τα έχουν όλα προγραμματισμένα…

Να μιλάς. Τίποτα λιγότερο. Τίποτα περισσότερο. Ακόμα και χωρίς νόημα ή χωρίς ουσία. Ακόμα και αν έχεις κάνει τις ίδιες κουβέντες ξανά και ξανά. Είναι καλύτερο να ακούγεται η φωνή σου παρά ένας κρύος ήχος πλήκτρων. Είναι καλύτερο να καθρεφτίζεσαι στα μάτια κάποιου άλλου, παρά στην οθόνη του κινητού σου. Διεκδίκησε στιγμές, αληθινές και μην φοβηθείς την εποχή που τρέχει. Θα την προλάβεις. Τρέχεις πιο γρήγορα.

Πού και πού, χρειάζεται να στέκεσαι σε κάποιο ‘παγκάκι’ για λίγο, να αφήνεις το κινητό σου και να το αντικαθιστάς με ένα άλλο χέρι, που θα ‘κουμπώσει’ στο δικό σου, έστω και για λίγα λεπτά της ώρας.

Δοκιμάστε το και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε σε κανένα άλλο άρθρο….

#challenge_accepted

Την αγάπη μου…


Επιμέλεια Κειμένου-Φωτογραφίες: Ντίνα Παπαγεωργίου

Fb : Γυρολιμνιά Καστοριάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here