Το εκλογικό του κέντρο που βρίσκεται στην οδό Διοικητηρίου 3 (πλησίον Περιφέρειας) εγκαινίασε o υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιώργος Πετκανάς.

Η ομιλία του Γιώργου Πετκανά

Φίλες & Φίλοι,

Σας ευχαριστώ που είστε εδώ σήμερα, η παρουσία σας είναι τιμή για εμάς και μία, δυνατή ώθηση για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε αυτόν τον δύσκολο – αλλά ελπιδοφόρο για το μέλλον του τόπου μας – προεκλογικό αγώνα.

Σήμερα εγκαινιάζουμε το προεκλογικό γραφείο του συνδυασμού μας «Συμμαχία Ευθύνης». Θέλω να πω και να τονίσω ότι: ο συνδυασμός μας σηματοδοτεί το νέο σε αυτές τις εκλογές και πρόκειται για πραγματικά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Το νέο – και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό – γιατί απαρτίζεται από ανθρώπους ικανούς, από νέες και νέους ηλικιακά αλλά και από νέες και νέους σε επίπεδο ιδεών. Από ανθρώπους πρόθυμους για πραγματική προσφορά. Από συνδημότισσες και συνδημότες μας, που δεν υπήρξαν αντιδήμαρχοι ή μέλη της δημοτικής αρχής που ολοκληρώνει την απρόσωπη θητεία της, από ανθρώπους που εντάχθηκαν στον συλλογικό αγώνα χωρίς καμία ιδιοτέλεια, δίχως καθοδήγηση, σπρώξιμο και συναλλαγές.

Εντάχθηκαν και αγωνίζονται για το συνολικό καλό και μόνο γι’ αυτό.

Γι’ αυτό είναι εδώ σήμερα και θα συνεχίσουν να είναι δίπλα στις συνδημότισσες και  συνδημότες τους, δίπλα σας και μετά τις εκλογές.

Και αυτό μπορεί να γίνει γιατί ο συνδυασμός μας είναι πραγματικά ανεξάρτητος.

 

Φίλες και φίλοι,

Δεν έχουμε να δώσουμε λογαριασμό την επόμενη μέρα, σε κανένα πολιτικό γραφείο, σε κανένα κόμμα, σε κανέναν επιχειρηματία, σε κανέναν χρηματοδότη.

Συμμετέχουμε σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα για να μας δώσετε τη δύναμη να προσφέρουμε στον λαό, στον απλό δημότη, σε όλους όσους έχουν πραγματική ανάγκη, στο σύνολο της κοινωνίας μας. Ο συνδυασμός «Συμμαχία Ευθύνης» υπάρχει για να δώσει τέλος σε πολιτικές και νοοτροπίες του χθες. Υπάρχει για να βγάλει τον τόπο από το τέλμα, υπάρχει για να δώσει τέλος στις υπόγειες συναλλαγές – και τολμώ, σήμερα από εδώ, την ημέρα αγιασμού του εκλογικού κέντρου μας, να πω δημόσια:

Ο συνδυασμός μας υπάρχει για να δώσει τέλος στο πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο που θέλει να διαφεντεύει τις τύχες μας, για δικό του – τονίζω – για δικό του όφελος.

Ο νέος δήμος Καστοριάς που θα χτίσουμε – θα οικοδομηθεί με νέα υλικά, νέες σύγχρονες ιδέες. Οι καινοτομίες, η τόλμη και η ευθύνη, θα πρωταγωνιστούν. Στο προσκήνιο θα είναι οι συνδημότισσες και οι συνδημότες μας.

Φίλες και φίλοι,

Ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστείτε εσείς και όχι αυτοί που οδήγησαν τον τόπο μας εδώ που βρίσκεται και συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο θέλοντας να επιβάλουν και δήμαρχο, ελεγχόμενο, δικό τους.

Είμαστε όλοι σήμερα εδώ – και από εδώ – από το μικρό, ναι μικρό και φτωχικό εκλογικό μας κέντρο – από εδώ ξεκινάει ο μεγάλος αγώνας για να τα αλλάξουμε όλα, ξεκινάει ο αγώνας της ευθύνης, ξεκινάει η μάχη ενάντια στους εκπροσώπους του χθες, εναντίον της στασιμότητας και της ηττοπάθειας. Ξεκινάει ο αγώνας για τη «Συμμαχία» όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας, ο αγώνας για το χτίσιμο του νέου δήμου Καστοριάς, του νέου, σύγχρονου, καινοτόμου και ανοικτού στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο δήμου Καστοριάς.

Από εδώ σήμερα, μετά από τον αγιασμό μας, σας καλώ σε συνεχή και αδιάκοπο αγώνα υπέρ του συνολικού καλού, ο αγώνας μας είναι ο αγώνας της εργαζόμενης και του εργαζόμενου συνδημότη μας, υπέρ των νέων μας – που εάν δεν έφυγαν ήδη δεν βρίσκουν λόγους να μείνουν – υπέρ των μεγαλύτερων που κουράστηκαν περιμένοντας να δουν κάτι να αλλάζει,

ο αγώνας μας, φίλες και φίλοι, είναι ο αγώνας ο καλός, ο αγώνας υπέρ των πολλών και όχι των λίγων.

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Ο δήμος Καστοριάς πρέπει να πάει μπροστά, με τη δική σας ενεργή συμμετοχή και τη βοήθεια του Θεού, θα κερδίσουμε. Σας ζητώ να πείτε παντού την αλήθεια, να μιλήσετε με φίλες, φίλους, συγγενείς, συναδέλφους και να ζητήσετε να εναντιωθούν στο κατεστημένο και να ενταχθούν στον καλό αγώνα μας, τον αγώνα των πολλών, για προκοπή και πρόοδο όλης της κοινωνίας μας.

 

Ευχαριστώ όλες και όλους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και σας ευχαριστώ για την ομαδικότητα και τον αγώνα σας, ευχαριστώ τα μέλη του γραφείου μας, που είναι κοντά μου από την πρώτη ημέρα και σας ευχαριστώ όλες και όλους, που μας τιμήσατε σήμερα με την παρουσία σας.

Ο δήμος Καστοριάς πρέπει να πάει μπροστά, με τη συμμετοχή σας, τον αγώνα σας και τη βοήθεια του Θεού, ο καλός αγώνας έχει αρχίσει, συνεχίζεται μέχρι τη νίκη του συνόλου, όλων των δημοτών, όλων όσων αγαπούν αυτόν τον ευλογημένο τόπο και δεν βάζουν τίποτα πάνω από αυτόν.

Ευχαριστώ – να ’στε όλες και όλοι πάντα καλά!

Η Έλενα Τζανοπούλου ως η μικρότερη σε ηλικία 23 ετών αναφέρθηκε και απευθύνθηκε στους προσκεκλημένους.

Λένε πως οι νέες και οι νέοι αδιαφορούν για την πολιτική, απαξιώνουν τις εκλογές και δεν ενδιαφέρονται για την τοπική αυτοδιοίκηση, τον δήμο, την πόλη, την γειτονιά το χωριό τους. Ίσως, εν μέρει, και να έχουν δίκιο.

Αλλά όταν μεγαλώνει ένας νέος άνθρωπος σε μία περιοχή – όπως είναι η Καστοριά και τα χωριά μας – βλέποντας και ακούγοντας, σχεδόν κάθε ημέρα, ότι συγγενείς, φίλες, φίλοι, φεύγουν για άλλες πόλεις και άλλες χώρες για να βρουν δουλειά, μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τους νέους – έτσι εύκολα – για αδιαφορία?

Κάποιοι ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση της περιοχής μας, αυτοί φυσικά και είναι οι πολιτικοί, οι δήμαρχοι και όσοι διοίκησαν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Φταίνε και κάποιες βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες και τα κριτήρια με τα οποία οι μεγαλύτεροι επέλεξαν αυτούς που διοίκησαν και αυτούς που τους εκπροσώπησαν. Οπότε πριν οποιοσδήποτε κατηγορήσει τις νέες και τους νέους, για αδιαφορία και απαξίωση καλά είναι να σκεφτεί, τι κατάφεραν με τις επιλογές τους και τι μας κληροδοτούν οι μεγαλύτεροι.

 

Μας κληροδοτούν μία περιοχή που μαραζώνει, είτε το θέλουν είτε όχι -αυτή είναι η αλήθεια. Αυτός ο μαρασμός μπορεί να συνεχιστεί ή να αλλάξουν όλα για να πάμε μπροστά. Εάν επιλέξουμε με τα λανθασμένα κριτήρια (κόμμα, ατομικό συμφέρον, συγγενή, κουμπάρο, φίλο) είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα συνεχιστεί ο μαρασμός αλλά, μέχρι τις επόμενες εκλογές, δεν θα έχει μείνει κανένας νέος άνθρωπος εδώ. Και αυτός είναι ο σοβαρότερος λόγος για να μην κάνουμε λάθος επιλογή στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Το κριτήριο δεν μπορεί να είναι άλλο παρά μόνο η καταλληλότητα.

 

Εγώ προσωπικά αλλά και πολλές φίλες και φίλοι μου, με αυτό το κριτήριο συμμετέχουμε για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό είναι το σωστό, το σωστό για τον τόπο και για το μέλλον μας. Γι’ αυτό και συμμαχούμε με τον Γιώργο Πετκανά γιατί έχει τη γνώση, τις ικανότητες και με αυτόν μπορούμε να μοιραστούμε το όραμά μας. Ο συνδυασμός «Συμμαχία Ευθύνης» είναι το καινούργιο, το νέο, το διαφορετικό και μέσα δεν υπάρχουν κόμματα, συμφέροντα και πρόσωπα που διοίκησαν χωρίς καμία επιτυχία.

 

Με λίγα λόγια δεν συμπεριλαμβάνει τίποτα από αυτά έφεραν τον τόπο μας εδώ που βρίσκεται. Κλείνοντας θέλω να πω σε όσες και όσους πιστεύουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τις νέες και τους νέους με life style κόλπα και διαφημίσεις, κάνουν λάθος. Εμείς εκτιμούμε τη γνώση και τα καθαρά λόγια, δεν μασάμε τις υποσχέσεις και δεν θα αφήσουμε να πειραματιστούνε πάνω στο δικό μας μέλλον.

 

Ο δήμος Καστοριάς πρέπει να πάει μπροστά και θα πάει μπροστά με την «Συμμαχία Ευθύνης» τον Γιώργο Πετκανά, τις νέες και τους νέους!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here