Το πρώτο Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών θα λειτουργήσει η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ στην Καστοριά, με τα εγκαίνια να πραγματοποιούνται αύριο, Παρασκευή, στις 12, στοv χώρο που έχει δημιουργηθεί δίπλα από το Κέντρο Γούνας.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση είχε προβλεφθεί στο ΠΕΣΔΑ το 2016, και σήμερα είναι έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία στην πόλη της Καστοριάς, ενώ θα κατασκευαστούν πέντε ΚΕΥ στη Δυτική Μακεδονία. Το δεύτερο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την επόμενη εβδομάδα, θα ακολουθήσει ένα στα Γρεβενά, του οποίου η κατασκευή θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, και από ένα στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα, για τα οποία αναζητάται χρηματοδότηση, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ, Δημοσθένης Μαυρίδης.

Τα πέντε ΚΕΥ μαζί με τα Πράσινα Σημεία που θα κατασκευάσουν οι Δήμοι θα αποτελέσουν το Δίκτυο για την Πρόληψη και Επαναχρησιμοποίηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΕΥ Καστοριάς περιλαμβάνει έναν κλειστό χώρο 200 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης υλικών σε καθημερινή βάση. Ο πολίτης θα μπορεί να παραδώσει και να παραλάβει αντικείμενα όπως βιβλία, οικιακά σκεύη, ρούχα, παπούτσια, έπιπλα, χαλιά, τα οποία σε περίπτωση μικροβλαβών θα επισκευάζονται εντός του κτιρίου σε ειδικό εργαστήριο επιδιορθώσεων.

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ / Σύνταξη-Δέσποινα Αμαραντίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here