Ξημέρωσε Μεγάλη Παρασκευή, η πλέον θλιβερή μέρα για το Χριστιανικό κόσμο, κατά την οποία ο εναθρωπισμένος Θεός, πάσχει για το δημιούργημα του, σταυρώνεται και ξεψυχά επί του Σταυρού και ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας, αποκαθηλώνει και ενταφιάζει το σώμα του!

Για το λόγο αυτό κάθε Εκκλησία αμέσως μετά το τέλος της ακολουθίας Των Παθών ή όπως απλά λέει ο λαός, Των 12 Ευαγγελίων, ξεκινά ο στολισμός του κουβουκλίου του Επιταφίου, όπου μετά την τελετή της αποκαθήλωσης θα τοποθετεί ο, συνήθως, χρυσοκέντητος Επιτάφιος.

Με την sentra.com.gr βρεθήκαμε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, όπου από τις 11 περίπου το βράδυ, μέχρι τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής, δεκάδες γυναίκες όλων των ηλικιών και όχι μόνο, με πολύ αγάπη και μεράκι και θέλοντας να έχουν την ευλογία αυτή, επιδόθηκαν στον στολισμό του Επιταφίου.

Ο κόπος πολύς, αλλά για μια ακόμη χρονιά το αποτέλεσμα, φαίνεται να δικαιώνει τόσο τις γυναίκες, όσο και τον κ. Κοσμά Σιώμο που είχε και την εντολή του σχεδιασμού και του φετινού στολισμού του Επιταφίου από την Εκκλησιαστική επιτροπή.

Β. Π.

Δείτε φωτογραφίες από το στόλισμα μέχρι λίγο πριν την καθ όλα ολοκλήρωση του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here