Στις 17 Αυγούστου  ο Καστοριανός Ποδηλάτης Δημήτρης Κοντονίνας “πετάει” για Αγγλία,  προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων . Οι αγώνες θα  πραγματοποιηθούν από τις 17 μέχρι τις 24 Αυγούστου στο Newcastle.

Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

Πώς πήρες την πρόκριση για τους αγώνες;

Την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων, στο αγώνισμα της ποδηλασίας, την πήρα μέσα από τους πανελλήνιους αγώνες που έγιναν στη Λάρισα στις 27 Μαρτίου 2019 χωρίς άγχος, με μια προετοιμασία που δεν σταμάτησε από πέρυσι, μετά την κατάκτηση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μια προετοιμασία που συνεχίστηκε μέχρι και την Τρίτη. Ήμουν σίγουρος για τον εαυτό μου, μπήκα στον αγώνα ήρεμος και έκανα αυτό που έπρεπε!

Γιατί δεν μπορείς να συμμετάσχεις στους Παραολυμπιακούς  Αγώνες;

Η διοργάνωση στην οποία παίρνω μέρος και συμμετέχουν 69 χώρες από όλο τον κόσμο, με 1.800 περίπου αθλητές, έχει αναγνωριστεί από την Παγκόσμια Ολυμπιακή Επιτροπή. Ξεκινάω λέγοντας αυτό για να μπει μια βάση στην απάντηση μου! Ναι έχουμε 80% αναπηρία (στα χαρτιά) αλλά μετά τη μεταμόσχευση, θεωρούμαστε υγιή άτομα, αρτιμελή. Θα μπορούσαμε να είμαστε στους Παραολυμπιακούς βάσει το ποσοστό αναπηρίας που έχουμε, αλλά θα ήταν άδικο για τις άλλες κατηγορίες, που τους λείπει κάποιο μέλος ή έχουν αλλού είδους ιδιαιτερότητες. Γι’αυτό το λόγο δημιουργήθηκε η δική μας διοργάνωση αγώνων, αναγνωρισμένη από την διεθνή ολυμπιακή επιτροπή, ώστε να παίρνουμε μέρος εκπροσωπόντας τη χώρα του ο κάθε αθλητής, αλλά να μην δημιουργούνται ταυτόχρονα και αδικίες!! Σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, παίρνουν μέρος αθλητές με μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου, δλδ αθλητές που έχουν κάνει μεταμόσχευση νεφρού, καρδιάς, ήπατος κτλ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: orizontespress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here