Είχα την χαρά να υποδεχθώ στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη τον Φίλιππο – Ιλαρίωνα Συτιλίδη, απόφοιτο του Χάρβαρντ.

Ένα νέο παιδί της πατρίδας μας, με καταγωγή από την Καστοριά, που κατάφερε να ξεχωρίσει από τα μαθητικά του χρόνια, αποσπώντας πολλές και σημαντικές διακρίσεις.

Με αφορμή την απονομή του βραβείου David Mumford που δίνεται κάθε χρόνο στον πιο πολλά υποσχόμενο τελειόφοιτο προπτυχιακό φοιτητή του Harvard είχαμε την ευκαιρία να πούμε πολλά για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε Ελλάδα και εξωτερικό και τις δυνατότητες που δίνονται σε εκατομμύριο παιδιά να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Ο Φίλιππος, απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Harvard, όπου φοιτούσε με πλήρη υποτροφία για 4 χρόνια. Αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για τις διδακτορικές του σπουδές στην Οξφόρδη.

Του εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσει με την ίδια δυναμική την πορεία του στα μαγικά μονοπάτια της γνώσης και να γίνει ένας λαμπρός επιστήμονας.

Είναι ευχής έργον νέοι με όραμα και στόχο να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μία καλύτερη Ελλάδα αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here