ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ!

Πέρασε χθες κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ένταξη του έργου!
Κάποιοι ψήφισαν ΛΕΥΚΟ!!!
Λευκό;
Τι θα πει λευκό για ένα τέτοιο έργο;
Ή το θέλεις κύριε ή δεν το θέλεις!
Το θέλω υπό προϋποθέσεις δεν στέκει!
Απλά εκδηλώθηκαν κάποιοι που όχι μόνο δεν με υποστήριζαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά όπως φαίνεται, σκοπό είχαν να μην γίνει ποτέ η Σήραγγα της Κλεισούρας!
Προτεραιότητες του τέως Περιφερειάρχη που προτάθηκαν και στο Υπουργείο Μεταφορών: 4η η Σήραγγα, ενώ προηγείται ο δρόμος Κοζάνη – Ρύμνιο!!!! Μεγαλύτερη προτεραιότητα για έναν δρόμο στο πουθενά (50 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός)! Αλλά ξέχασα: Είναι στον άξονα Κοζάνη – Λάρισα! Που όμως βρίσκεται μόνο στην σκέψη κάποιων εκεί στην Κοζάνη, όταν για πρόσβαση στη Αθήνα υπάρχει ο Ε65!!!
Ποιόν κοροϊδεύουμε;
Και πολύ σωστά η νέα Περιφερειακή Αρχή δεν αποκλείει τα άλλα έργα. Όμως, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!
Μήπως θα πρέπει να περιμένει και αυτό το έργο μέχρι να ωριμάσουν τα υπόλοιπα, να προχωρήσουν και στο μέλλον βλέπουμε;
Μήπως θα πρέπει να υπενθυμίσω σε κάποιους εκεί στην Κοζάνη την πρόταση επικαιροποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) 2014 – 2025 (τον Σεπτέμβριο του 2018), που σε έναν πίνακα 10 έργων δεν είχε ούτε ένα έργο της Καστοριάς και με πρότασή μου μπήκε στον πίνακα η Σήραγγα και στον σχεδιασμό η συνέχιση της Σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκας – Κοζάνης μέχρι την Καστοριά;
(Οι πίνακες υπάρχουν, αρχικοί και διορθωμένοι, όπως και τα mail).
Ερχόμαστε επομένως στο θέμα της Περιφερειακής Συνείδησης, όπου βλέπω ότι ο νυν Περιφερειάρχης, κάνει βήματα μπροστά και τον συγχαίρω γι αυτό! Και μακάρι να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και να γίνει το έργο!
Αλλά (επανέρχομαι) δεν μπορώ να δεχθώ το ΛΕΥΚΟ!
Όπως δεν μπορώ να δεχθώ και το πνεύμα αυτών που σε κοζανίτικο site καταφέρονται εναντίον του έργου και εναντίον αυτών που το ψήφισαν!!
Τους Καστοριανούς που είναι στο ίδιο πνεύμα, δεν τους κατακρίνω. ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ!!!

Σωτήρης Αδαμόπουλος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here