Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Ασπρόγεια Φλωρίνης, όπου εκκλησιαστικώς ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Της Θείας Μυσταγωγίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος φέρει την καταγωγή του από τα Ασπρόγεια, με τη συμμετοχή της συνοδείας του, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας Αρχιμ. Αθανασίου Γιαννουσά και Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Θεοφιλέστατος στον λόγο του αναφέρθηκε στην δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως, η οποία είναι μια πλημμύρα φωτοχυσίας αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο, είναι η αποκάλυψη πως ο Θεός είναι η αγάπη, γιατί μονάχα αγάπη είναι ο Χριστός.

Ευχήθηκε δε η εορτή αυτή να γεμίσει και τις δικές μας καρδιές από αγάπη, καλοσύνη και κατανόηση για τον συνάνθρωπό μας. Κι όποιος προσπαθεί να κερδίσει αυτά τα δώρα του Θεού και τις αρετές που χάρισε στον καθένα μας, γίνεται κι αυτός μέτοχος του θείου φωτός.

Και συνέχισε λέγοντας πως το φως του Χριστού δεν θα έρθει αν έχουμε κλειστά τα πατζούρια και την πόρτα της καρδιάς μας, κι όταν αισθανόμαστε φόβο, ενοχές και καχυποψία, αλλά όταν θα γίνουμε δεκτικοί προς τον αδερφό, τον φίλο και τον κάθε συνάνθρωπο, και θα έχουμε τη διάθεση της επικοινωνίας και της προσφοράς, τότε θα εισέλθει και το φως του Χριστού στις καρδιές μας.

Δεν μας αξίζει μια κλειστή και σκοτεινή κοινωνία, δεν είμαστε γεννημένοι για να ζούμε μόνοι μας, αλλά μια λαμπερή κοινωνία, που θα απλώνουμε το χέρι στον πονεμένο, στον αναγκεμένο και στον δοκιμαζόμενο.

Και κατέληξε, εμφανώς συγκινημένος που βρέθηκε στο χωριό του και λειτούργησε ως Επίσκοπος, ευχόμενος να χαρίσει σε όλους ο Μεταμορφωθείς Κύριός μας υγεία, αλλά και αυτό το φως που θα μας ενώσει, θα μας ομονοήσει σαν Έθνος και θα πλημμυρίσει τις καρδιές μας από αγάπη για τον Θεό και τον διπλανό μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Συμεών ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, για την άδεια και την ευλογία του να λειτουργήσει στον Ναό των Ασπρογείων, τον Πρωτοσύγκελλο και τους Πατέρες της Μητροπόλεως για την αγάπη τους, καθώς και τους συγχωριανούς του που βρέθηκαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και μετείχαν μαζί του στο Ποτήριο της Ζωής.

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Αθανάσιος ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του τον Θεοφιλέστατο γιατί λάμπρυνε φέτος με την παρουσία του τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως στα Ασπρόγεια και ευχήθηκε να του χαρίζει ο Κύριός μας υγεία και δύναμη, γιατί τα καθήκοντά του είναι πολλά και ευθυνοφόρα.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ασπρογείων και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, πρόσφεραν στον Επίσκοπο Θεσπιών από ένα δώρο, εις ανάμνηση της επισκέψεώς του στο χωριό του και τη συμμετοχή του στους εορτασμούς της Μεταμορφώσεως.

Αμέσως μετά, τα Ασπρόγεια επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, για να προσκυνήσει τον Ναό των Ασπρογείων, να χαιρετήσει τον Επίσκοπο Θεσπιών και να τον καλωσορίσει στην ακριτική μας περιοχή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

imkastorias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here