Οι αρχές αναμένουν το έγγραφο από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελιών.

Άμεσα αναμένεται να δοθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, το έγγραφο εντολής από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για κατεπείγουσα διερεύνηση της υπόθεσης του 12χρονου που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «ΜτΚ». Οι γονείς του 12χρονου μαθητή που λόγω συνδρόμου εκ γενετής εμφανίζει επιθετικότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά και μαθησιακές δυσκολίες προχώρησαν σε καταγγελία στον εισαγγελέα, όταν στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς μαθητές έκαναν κατάληψη με μοναδικό αίτημα την απομάκρυνση του παιδιού τους. Την ίδια ώρα, καταγγελίες στον εισαγγελέα θα κάνουν γονείς συμμαθητών του 12χρονου, που σύμφωνα με τον δικηγόρο τους κ. Ευστρατιάδη, τα παιδιά τους έχουν δεχθεί επιθέσεις από το συγκεκριμένο μαθητή.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υπάρχει ήδη  από χθες κινητοποίηση για την υπόθεση, ωστόσο ακόμα αναμένεται η επίσημη εντολή από την εισαγγελική αρχή για να διερευνηθούν όσα θα συμπεριελαμβάνει το έγγραφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας θα ερευνήσουν την υπόθεση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η  Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων θα ερευνήσει τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που προσάπτουν στον 12χρονο συμμαθητές και γονείς του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς, ενώ το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας θα προχωρήσει σε διενέργεια έρευνας για τις καταγγελίες του πατέρα του 12χρονου, όσο αναφορά την κατάληψη που την χαρακτήρισε ως «πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας». Βέβαια, οι αρμόδιες αρχές θα διερευνήσουν και τις υπόλοιπες καταγγελίες που υπάρχουν γύρω από την υπόθεση και έφτασαν στον εισαγγελέα.

Να σημειωθεί, πως το υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, απέστειλε χθες έγγραφο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ζητώντας την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελιών και την άμεση ενημέρωση των υπηρεσιών του υπουργείου σχετικά με την ακρίβεια των όσων καταγγέλλονται καθώς και τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παρέμβαση του υπουργείου μετά το δημοσίευμα της «ΜτΚ» για την κατάληψη στο 2o Γυμνάσιο Καλαμαριάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here