Στην καταδίκη των δηλώσεων Ελλήνων αξιωματούχων για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα έδειξε για μία ακόμη φορά την εχθρότητά της προς το ισλάμ και την Τουρκία με τη δικαιολογία της αντίδρασης στο γεγονός ότι το τζαμί της Αγίας Σοφίας άνοιξε για προσευχή», δήλωσε γραπτώς ο Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ 567 χρόνια».

Στην ίδια δήλωση, το τουρκικό υπουργείο χαρακτήρισε την Ελλάδα «κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης» και καταδίκασε έντονα τις εχθρικές δηλώσεις που έκανε η κυβέρνηση της Ελλάδας και μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως και το κάψιμο μίας τουρκικής σημαίας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ο Χ. Ακσόι σημείωσε πως αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια δεν έχουν πάρει μάθημα από την ιστορία και τους καλεί να θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here