Το λουλουδάκι αυτό της φωτογραφίας νομάζεται (Victorium allium) και ειναι πολύ σπάνιο στην Ελλάδα φύεται σε πολύ λίγους Νομούς, η Καστοριά είναι ένας απο αυτούς τους λίγους Νομούς και συγκεκριμένα στο Βουνό Ίστακος πάνω απο την Κορησό και το Μαυροχώρι.

Μια απο τις ιδιότητες αυτού του φυτού ειναι να προσφέρει ψυχική ευεξία όταν το αντικρίζεις τις πρωινές ώρες, Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του όμως , αυτό στο οποίο χρωστάει και το όνομα του είναι, πως εκπληρώνει την επιθυμία αυτού που πρώτος θα αντικρύσει το άνθος του την ώρα που ανοίγει στην ανατολή του ήλιου.

Σήμερα το πρωί πριν χαράξει καλά καλά ανέβηκα και εγώ στον Ιστακο για να το δω και να το φωτογραφήσω αλλα……. 2 ώρες !!!! έκανα να φτάσω στο σημειο που βρίσκεται γιατί με έκπληξη αντίκρυσα πως δεν ήμουν ο μόνος που ήξερε γιαυτό το λουλούδι που θεωρούσα top secret, μπροστά μου αντίκρυσα 3 υποψήφιους Δημάρχους, 182 Υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και έναν υποψήφιο αντιπεριφεριάρχη. Αυτό συνεχίζεται εδώ και μέρες, με ενημέρωσε ο υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης και πάνω απο 3.500 συνδημότες μας εχουν επισκεφθεί τον Ίστακο τις τελευταίες 3 μέρες. Μακάρι το λουλούδι της Νίκης να εκπληρώσει τους πόθους όλων τους.

Φωτογραφία και κείμενο: Kapourgas Kostas

Image may contain: plant, flower, outdoor and nature

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here