Με 9,4 μονάδες προηγείται η ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και  εκτιμάται ότι θα λάβει 155 έδρες  – Στη δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open η ΝΔ προηγείται με 9,7 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων και εκτιμάται ότι θα λάβει από 155- 165 έδρες – Τρίτη δημοσκόπηση διαπιστώνει προβάδισμα 13 μονάδων για τη ΝΔ

Αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και διαφορά πάνω από 9 ποσοστιαίες μονάδες «βλέπουν» δύο νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Alpha και του Open. Νωρίτερα, είχε δημοσιοποιηθεί δημοσκόπηση της Prorata που διαπίστωνε προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων για τη  ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία με 155 έδρες και διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 9,4 μονάδες δίνει η τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσίασε ο Alpha στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Ειδικότερα, μεσοσταθμικά η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος δίνει για τη ΝΔ ποσοστό 38,6% στον ΣΥΡΙΖΑ 29,2%, στο ΚΙΝΑΛ 7,5%, στο ΚΚΕ στο 5,2%, στη Χρυσή Αυγή 4%, στην Ελληνική Λύση 3,4% και στη ΜέΡΑ25 το 4,5%. Με βάση τα συγκεκριμένα αποτελέσματα και εκτιμήσεις της Metron η ΝΔ αναμένεται να λάβει 155 έδρες έναντι 79 που θα λάβει το σημερινό κυβερνών κόμμα.

Η Μetron δίνει επτακομματική βουλή με την Ένωση Κεντρώων και την Πλέυση Ελευθερίας να μένουν εκτός Κοινουβουλίου.

Επίσης από τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι:

– Το 91% των ερωτηθέντων δηλώνει πρόθυμο να πάρει μέρος στις εκλογές

– Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 28% και ακολουθεί ο Τσίπρας με 25%. Ο «κανένας» στο 31%.

– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση και στις θετικές γνώμες με 45%.

– Φαίνεται ότι η αρνητική ψήφος υποχωρεί και η επιλογή θα γίνει με βάση την προσδοκία. Ο βασικός υποδοχέας της δυσαρέσκειας είναι το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 7,4 μονάδες. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 24.2% η ΝΔ 31,6%, το ΚΙΝΑΛ 6,2%, το ΚΚΕ 4,2% και η ΧΑ 3,3%.

Η δημοσκόπηση της Alco για το Open

Με 9,7% προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, στη δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open  με την Ελλη Στάη. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 8,8 μονάδες. Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση βλέπει καθαρή αυτοδυναμία για τη ΝΔ με 155- 165 έδρες.

Ειδικότερα, στην αναγωγή επί των εγκύρων τα κόμματα λαμβάνουν:

ΝΔ: 34%
ΣΥΡΙΖΑ: 24,3%
ΚΙΝΑΛ: 7%
ΚΚΕ: 4,3
Χρυσή Αυγή: 3,6%
Ελληνική Λύση: 3,1%
ΜεΡΑ25: 2,6%

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 31,1% έναντι 22,3 του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,3%, το ΚΚΕ με 3,9%, η Χρυσή Αυγή με 3,3%, η Ελληνική Λύση με 2,8% και με 2,4% το ΜεΡΑ 25.  Οι αναποφάσιστοι στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση βρίσκεται στο 12,7%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 12 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιος θα κυβερνήσει καλύτερα για τη μεσαία τάξη. Σύμφωνα με την έρευνα το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για το φόβο της επιστροφής της Δεξιάς, δεν λειτούργησε. Το 50% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι» στο ερώτημα αν θεωρείτε αναγκαία η αυτοδύναμη κυβέρνηση, έναντι 38% που απάντησε όχι, ενώ οι υπόλοιποι απάντησαν «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται και στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο (33% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα), ενώ ο «κανένας» βρίσκεται στο 38%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here