“Χωρίς μάσκα τη βάψαμε”, ανέφερε ο καθηγητής Χ. Γώγος προσθέτοντας ότι “μπορούμε να πάμε σε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου” αν συνεχιστεί η τάση αποκλιμάκωσης κρουσμάτων των τελευταίων ημερών

“Είμαστε έτοιμοι για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου” δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων Χαράλαμπος Γώγος

“Αν θα εντοπίζεται κρούσμα θα κλείνει το τμήμα όχι το σχολείο”, πρόσθεσε ο κύριος Γώγος. Τόνισε δε ότι έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού το τελευταίο διάστημα λόγω χαλαρότητας, ενώ πρότεινε όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό και γενικά να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. 

“Χωρίς μάσκα τη βάψαμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, προσθέτοντας την εκτίμηση ότι “αν η τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες συνεχιστεί και τις επόμενες τότε μπορούμε να πάμε σε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου”. 

Υπενθυμίζεται πως άλλα δύο μέλη της Επιτροπής μιλώντας στον ΣΚΑΙ είχαν ταχθεί υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 του μήνα. Πρόκειται για τον καθηγητή Νίκο Σύψα και τον πρόεδρο των λοιμωξιολόγων Παναγιώτη Γαργαλιάνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here