Με τη δέουσα ευλάβεια και λαμπρότητα, τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Αυγούστου, ο Πανηγυρικός Εσπερινός για τον εορτασμό της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο πανηγυρίζοντα ομόνυμο Ιερό Ναό, στο Άργος Ορεστικό.

Την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, παρακολουθήσε με μεγάλει ευλάβεια πλήθος κόσμου, εντός και εκτός του Ιερού Ναού, με τα μέτρα ασφαλείας που έχει επιβληθεί για την καταπολέμηση της διασποράς του Covid-19. Μάλιστα πολύς ήταν ο κόσμος που παρακολουθούσε περιμετρικά του Ιερού Ναού και από το χώρο του κοιμητηρίου, δίπλα στα μνήματα των προσφιλών τους προσώπων, ώστε να τηρηθούν όλα τα μέτρα.

Παρών ήταν και ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, που έχει και την ονομαστική του εορτή, καθώς και αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού τελέσθηκε και Αρτοκλασία.

Φέτος όμως, λόγω των έκτακτων μέτρων, δεν τελέσθηκε η Ιερά Λιτανεία, στους δρόμους της πόλης, λόγω των μέτρων. Για το λόγο αυτό, έγινε μόνο έξοδος των Ιερών Εικόνων στην μπροστινό μέρος της αυλής του Ιερού Ναού, όπου σε κλίμα συγκίνησης έγιναν δεήσεις υπέρ υγείας, για εξάλειψη της λοιμικής ασθένειας, αλλά για διατήρηση της ειρήνης στη χώρα.

Δείτε εδώ μεγάλο φωτορεπορτάζ, ditikostipos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here