Ένα βήμα απέμεινε για να βρεθεί ξανά στους ομίλους του Champions League η ΑΕΚ, που έχοντας κερδίσει με 2-1 τη Βίντι στη Βουδαπέστη έχει το ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον σημερινό επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ (22:00, Cosmote Sport1)

Πριν από πέντε χρόνια ζούσε τον εφιάλτη του υποβιβασμού όταν έχανε εντός έδρας στο ΟΑΚΑ από τον Πανθρακικό (για να βρεθεί τελικά στη Γ’ Εθνική), αλλά σήμερα το βράδυ στο ίδιο γήπεδο έχει την τεράστια ευκαιρία να «υπογράψει» την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League…

Μια επιστροφή η οποία πέρα από την πιστοποίηση της αγωνιστικής της ανόδου, θα δημιουργήσει και νέα δεδομένα σε οικονομικό επίπεδο καθώς με το «καλημέρα» η ΑΕΚ θα βάλει στα ταμεία της ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.

Έχοντας ως προίκα το υπέρ της 2-1 από τον αγώνα της Βουδαπέστης, αλλά και τη βεβαιότητα ότι είναι καλύτερη ομάδα από την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Βίντι, η ΑΕΚ θέλει να δώσει συνέχεια στο εντυπωσιακό ευρωπαϊκό της σερί (μετρά από πέρσι 13 αγώνες αήττητη) με τη βοήθεια του κόσμου της καθώς οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της Ένωσης θέλουν περίπου 45.000 Ενωσίτες να βρίσκονται στο γήπεδο.

«Δεν έχουμε προκριθεί ακόμη…», φρόντισε να υπενθυμίσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου κι ο Θρακιώτης τεχνικός , ο οποίος θέλει να γίνει ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που οδηγεί την ΑΕΚ στους ομίλους, το είπε γιατί το εννοούσε καθώς πέρα από το άγχος (επαναλαμβάνουμε ότι απ’ αυτό το ματς κρίνονται περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ) έχει να διαχειριστεί και σημαντικές απουσίες που τον οδηγούν αναγκαστικά σε κάποιες αλχημείες.

Από τους 5 απόντες (Τσιγκρίνσκι, Μπακασέτας, Γκάλο, Αλμπάνης, Μπογέ) οι 4 παίζουν στις πτέρυγες και όλο αυτό το σκηνικό έχει αφήσει ένα ερωτηματικό για την ενδεκάδα καθώς τα σενάρια είναι δύο. Το πρώτο θέλει τον Μάνταλο να περνά στα δεξιά με τον Λόπες αριστερά και τους Λιβάια, Κλωναρίδη επιθετικό δίδυμο, ενώ το δεύτερο θέλει τον Κλωναρίδη να πηγαίνει στα δεξιά, ο Μάνταλος αριστερά και ο Πόνσε να παίξει παρτενέρ του Λιβάια στην επίθεση.

Όσον αφορά τη Βίντι ήρθε στην Αθήνα γνωρίζοντας ότι κυνηγά ένα θαύμα κι αυτό την καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνη καθώς δεν έχει ιδιαίτερο άγχος ενώ μοναδικός που θα λείψει είναι ο Χούστι που είχε αποβληθεί στο πρώτο ματς…

Οι πιθανές ενδεκάδες
ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Λιβάια, Πόνσε (Λόπες).

Βίντι: Κοβάτσικ, Φιόλα, Γιουχάς, Βινίσιους, Στοπίρα, Νεγκό, Χάτζιτς, Νικόλοφ, Κοβάτς, Μ. Σέποβιτς,Λάζοβιτς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here