Ο πολύπειρος Αλέξης Ράπτης στους “Ορίζοντες”: «Στο μπάσκετ τίποτα δεν είναι σίγουρο. Σε κάθε αγώνα πρέπει να παλέψεις για να έχεις το ποθητό αποτέλεσμα» (video)

Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

Ο Αλέξης Ράπτης από τότε που θυμάται τον εαυτό του, ήταν με μια μπάλα στο χέρι. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έχει περάσει από πολλές ομάδες μεταξύ των οποίων είναι Αρχέλαος Κατερίνης, ΑΕΚ Άργους, Παγκράτι, Φίλιππος Βέροιας, Εθνικός Πειραιώς, Δούκας, Δόξα Λευκάδας. Το καλοκαίρι του 2018 εντάχθηκε στο ρόστερ του Α.Σ. Καστοριάς «Ξεκίνησα να παίζω στα 10 μου και από τότε είμαι μια ζωή μέσα στα γήπεδα. Η σύζυγός μου, με καταλαβαίνει απόλυτα, στέκεται δίπλα μου  και με ακολουθεί σε όλες τις μετακινήσεις μου», όσο για τη μετεγγραφή του στην Καστοριά, ο μπασκετμπολίστας επεσήμανε πως  «Η ομάδα μας δουλεύει πάνω σε πολύ καλά πρότυπα. Εάν δεν ήταν ο Πρόεδρός μας ο κ. Ναούμ Δίτσιος δεν θα είχε φτάσει τόσο ψηλά.  Γενικότερα όλο το team εργάζεται σκληρά και στοχευμένα».

Παράλληλα ο Αλέξης είναι και Πυροσβέστης. Μάλιστα το 2015 συμμετείχε με την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων (Σώματα Ασφαλείας) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ της Σεούλ, όπου και κατέλαβαν τη δεύτερη θέση «Ήταν μεγάλη μου τιμή που εκπροσώπησα την Ελλάδα σε αυτόν τον θεσμό. Και μόνο που φοράς το εθνόσημο, νιώθεις τεράστια τιμή και υπηρηφάνεια. Ήταν από τις μεγαλύτερες στιγμές της μπασκετικής μου καριέρας».

Ο σέντερ των “Γουναράδων” είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά της ομάδας του και με μια πολυετή πείρα στις πλάτες του. Παρόλα αυτά δεν θέλει να αντιμετωπίζεται ως ο “παλιός”«Μου αρέσει που οι συμπαίκτες μου μού δείχνουν τον ανάλογο σεβασμό. Θέλω όμως να είμαι ίσος απέναντι σε ίσους και πιστεύω πως έχω αυτή την αντιμετώπιση».

Ο Αλέξης από την υπερβολική αγάπη του για το μπάσκετ προπονείται καθημερινά και σκληρά, περνάει πολλές ώρες στο γυμναστήριο, δεν καπνίζει, δεν πίνει αλκοόλ και προσέχει όσο τον δυνατόν περισσότερο τη διατροφή του. Θέλει να παραμείνει εντός των γηπέδων όσο περισσότερο του το επιτρέψει το σώμα του «Στο τέλος κάθε σεζόν ζυγίζω τις αντοχές μου. Εάν η κατάστασή μου είναι αξιόλογη συνεχίζω. Δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να μην μπορώ να αποδώσω. Όταν το καταλάβω αυτό, θα αποχωρήσω».

 

Η ομάδα της Καστοριάς, βρίσκεται μετά από 13 αγώνες στην 4η θέση του πίνακα κατάταξης της Α2 ανδρών και μετρά 9 νίκες και 5 ήττες. Ο Αλέξης τόνισε πως τον κάθε αντίπαλο πρέπει να τον κοιτάς στα ίσα  «Όλες οι ομάδες της Α2 είναι σοβαρές. Στο μπάσκετ δεν υπάρχει εύκολος και δύσκολος αντίπαλος. Εννοείται πως δεν θα πρέπει να υποτιμάμε ή να υπερτιμάμε καμία ομάδα. Στο μπάσκετ τίποτα δεν είναι σίγουρο. Σε κάθε αγώνα πρέπει να προσπαθήσεις και να παλεύεις για να έχεις το ποθητό αποτέλεσμα».  

Κλείνοντας ο Αλέξης είπε ποια φιλοσοφία ακολουθεί στη ζωή του «Όλα γίνονται με τη δουλειά. Όποιος δουλεύει δεν χάνεται. Όλοι έχουμε κάποιο ταλέντο. Αυτός που θα το καλλιεργήσει θα πάει μπροστά».

More info

Ηλικία: 38

Καταγωγή: Κατερίνη

Οικογενειακή κατάσταση: Παντρεμένος

Ζώδιο: Ζυγός

Θέση: Σέντερ

Ύψος: 2μ

Παρατσούκλι: Ράπτορ

Αγαπημένη ομάδα της Α1: ΑΡΗΣ

Μότο: Καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει

orizontespress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here