Ανεξάρτητη κίνηση εκπαιδευτικών ΠΕ Καστοριάς: Μπροστά στην… αριστεία

Διαβάστε την ανακοίνωση της ανεξάρτητης κίνησης εκπαιδευτικών ΠΕ Καστοριάς:

Η επιλογή των 116 προσωρινών δ/ντών εκπ/σης έγινε με μια εξόχως προβληματική και από όλες τις απόψεις διάτρητη διαδικασία επιλογής, από πενταμελές συμβούλιο διορισμένο από την υπουργό χωρίς τη συμμετοχή των αιρετών του ΚΥΣΠΕ και μάλιστα μετά από ακόμα μια αιφνιδιαστική (ν)τροπολογία.

Πίσω από τις ηχηρές εξαγγελίες περί “αξιοκρατίας”του κράτους και της δημόσιας διοίκησης υπήρχε στη χώρα πάντα, η λογική του κράτους λάφυρο στα χέρια της κάθε κυβέρνησης. Τώρα , όμως, δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα: προχωρήσαν  επί της ουσίας σε διορισμό δ/ντών εκπαίδευσης, χωρίς καν την τήρηση στοιχειωδών όρων αξιοκρατίας. Έτσι αντιλαμβάνονται, φαίνεται, την «αριστεία» για την οποία κόπτονται…

Αυτοί οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης λοιπόν, θα κληθούν να εφαρμόσουν τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της κυβέρνησης της Ν. Δ. που τους διόρισε, αλλά κυρίως την προσπάθεια επιβολής της “αξιολόγησης” των συναδέλφων τους.

Τώρα με ποιο ηθικό ,ιδεολογικό και πολιτικό πλεονέκτημα αυτοί που χαρακτηρίζονται από όλους , διορισμένοι με αδιαφανείς διαδικασίες, θα τολμήσουν να προχωρήσουν στην “αξιολόγηση” των συναδέλφων τους χρήζει κοινωνιολογικής ανάλυσης!!!

Η συγκεκριμένη μεθόδευση ,αποκαλύπτει  τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η πολιτική αποδόμησης του δημόσιου σχολείου, πλήρους παράδοσής του στην αγορά και καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των  μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Πρόκειται για μια πολιτική που προετοιμάστηκε με τα νομοθετήματα των προηγούμενων μηνών και τώρα χρειάζεται τους κατάλληλους εντολοδόχους για να εφαρμοστεί απρόσκοπτα.

 Μια πολιτική που τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της είναι η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα , η αντικατάσταση της γενικής παιδείας από τις δεξιότητες, ο εξοβελισμός της τέχνης , η αδιοριστία και η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Η κοινωνία και η εκπ/κή κοινότητα, χρειάζεται να δώσει ηχηρή απάντηση σε μια κυβέρνηση που μετατρέπει τον χώρο της δημόσιας παιδείας σε κομματικό φέουδο. Σε κάθε περίπτωση ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρων και θερμός στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης δεν θα περάσουν, παρά τους διορισμένους εντολοδόχους που δυστυχώς πολλοί εξ αυτών μεταπήδησαν από τον ενεργό συνδικαλισμό…

Καστοριά 18/8/2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here