Απάντηση στο χθεσινό δελτίο Τύπου της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κατρίνας Σπύρου, εξέδωσε ο συνδυασμός «ώρα για δουλειά» του Γιάννη Κορεντσίδη.

Αναλυτικά η απάντηση:

«7 Παράγραφοι και 7 Υστερόγραφα»  

Η απάντηση του Συνδυασμού “ώρα για δουλειά” στην απέλπιδα προσπάθεια παραπληροφόρησης από την αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης «Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς», εξακολουθεί να αναλώνει την “ενέργειά” της στο να παίζει το αγαπημένο της παιχνίδι, το “κρυφτό”.

Για μία ακόμη φορά, κρυπτόμενη πίσω από μία γραπτή ανακοίνωση, επιλέγει το δρόμο της παραπληροφόρησης των συμπολιτών μας, εκμεταλλευόμενη την ευκαιρία ότι και το δεύτερο κατά σειρά Δημοτικό Συμβούλιο έγινε κεκλεισμένων των θυρών κι ενώ έχει πάρει ακριβείς και λεπτομερείς απαντήσεις για όλα όσα αναφέρει, μέσα στην αίθουσα.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Είτε ο συγγραφέας της ανακριβούς και ελλιπούς ανακοίνωσης να μην ήταν παρών ή παρούσα, αλλά όφειλε να ενημερωθεί καλύτερα, είτε η ίδια να παρασύρθηκε και να πήρε στα σοβαρά την προσβλητική προτροπή για αντιπολίτευση κάποιου σχολιαστή, κάποιου τοπικιστικού εντύπου.

Εννέα όμως μήνες, χωρίς προτάσεις ουσίας, με καταψηφίσεις προτάσεων και χωρίς στοιχειοθετημένη αιτιολόγηση, με πλήρη άγνοια σε σοβαρά θέματα ψήφισης και αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, μένει η απορία εάν όλα αυτά είναι επακόλουθα ανευθυνότητας ή προσπάθειας δικαιολόγησης της θέση της.

Δυστυχώς για εμάς, αντί να έχουμε μία δημιουργική μείζονα αντιπολίτευση, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να προσπαθούμε να μην εκτίθεται διαρκώς η επικεφαλής της και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καστοριάς. Αντί λοιπόν να προσπαθεί να ανακαλύπτει ψευδαισθήσεις και να εφευρίσκει “χάος” στο Γραφείο του Δημάρχου, συνιστούμε λιγότερο “χάος” στον θεσμικό της ρόλο και περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ο Δήμος Καστοριάς, έχει πολλή και σοβαρότερη δουλειά να κάνει από το να αναγκάζεται να απαντά σε ανυπόστατα δημοσιεύματα. Όσοι και όσες αναπολούν έναν Δήμο ελλειμματικό, αδύναμο και αναποτελεσματικό, δε θα μας βρουν κοινωνούς.

Η στήριξη και η εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνδημοτών μας είναι ο καλύτερος σύμμαχος στη μέχρι τώρα προσπάθειά μας για Αλήθεια – Νοικοκυροσύνη – Αξιοπιστία – Αποτελεσματικότητα. Για έννοιες δηλαδή για τις οποίες ψηφιστήκαμε από τους συμπολίτες μας και στο τέλος της θητείας μας είμαστε βέβαιοι ότι θα τους δικαιώσουμε απόλυτα.

ΥΓ1 Οι Τεχνικές Υπηρεσίες είναι “υποστελεχωμένες”, αλλά συνεργάσιμες και λειτουργικές 

ΥΓ2 Οι Ειδικοί Συνεργάτες αποτελούν για εμάς χρήσιμα εργαλεία και όχι ρουσφέτια και “βολέματα”

ΥΓ3 Ακόμη περιμένει το προσωπικό του Δημαρχείου και του Γραφείου του Δημάρχου να μάθει γιατί η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν είχε το ίδιο σθένος και το ίδιο ζήλο να έρθει στο Δημαρχείο και να δει το “χάος” στην επί 2,5 μήνες αποτελεσματικότατη αντιμετώπιση της Έκτακτης Κατάστασης από την πανδημία και τη διαρκή επί 24ώρου βάσεως στήριξή μας προς τους συνδημότες μας

ΥΓ4 Η Βεβαίωση για τη λειτουργία του Λατομείου βρίσκεται ήδη στα χέρια του Δήμου Καστοριάς

ΥΓ5 Η δήλωση ότι θέλουμε τη φιλαρμονική του Δήμου Καστοριάς εφάμιλλη με αυτές της Κέρκυρας ισχύει στο ακέραιο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικό να πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένο “αρχιμουσικό”, που έληξε μάλιστα η σύμβασή του

ΥΓ6 Ακόμη παραμένουμε έκπληκτοι με την άρνηση ψήφισης του προϋπολογισμού για την Τουριστική Προβολή της περιοχής μας, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο

ΥΓ7 Ελπίζουμε όλα να έγιναν αντιληπτά και να μη χρειαστεί να επανέλθουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here