Την αποχώρηση του ΜΕΡΑ25 από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης καταγγέλλοντας συνέργεια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το πτωχευτικό νομοσχέδιο το οποίο όπως είπε οι συντάκτες του εμπότισαν με κακία και απληστία αποσκοπώντας σε μια μελλοντική θέση στην τρόικα. «Η πρόταση δυσπιστίας απέναντι στον κ. Σταϊκούρα είναι το ίδιο απαράδεκτη όσο και η πολιτική, και γενικότερα, η τακτική που ακολουθεί το Υπ. Οικονομικών και ο ίδιος ο υπουργός. Αλλά η ευθύνη είναι συλλογική – είναι όλης της κυβέρνησης. Όπως ήταν και το 2015 κ. Τσίπρα που συνθηκολογήσατε με την τρόικα». είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών. αναφερόμενος στο α’ εξάμηνο του 2015, το χαρακτήρισε κορυφαία στιγμή για την πατρίδα, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ζήτησε προ ημερησίας για το θέμα.

Την αποχώρηση του ΜέΡΑ25 από τη συζήτηση σχολίασε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και εκπρόσωπος στην Καστοριά, Θωμάς Μόσχος.

Όπως έγραψε: «Λογικό και επόμενο ήταν να αποχωρήσει το ΜεΡΑ25 από αυτήν την παρωδία, αφού σήμερα στην Ελληνική Βουλή το μόνο που βλέπουμε είναι τα δυο κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να μαλώνουν για το ποιος εφάρμοσε καλύτερα το μνημόνιο, στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακόμα αυτήν την λογική του «αποδιοπομπαίου τράγου» για κάθε υπουργό οικονομικών που αντί να στοχοποιήσουν και να αναδείξουν την καταστροφική πολιτική που μας ζητάνε σε κάθε μνημόνιο να εφαρμόσουμε στοχοποιούνε πρόσωπα για να αποφύγουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί πολιτικά…αν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής στην κυβέρνηση της ΝΔ θα ήταν σαν να κάνει πρόταση μομφής στον εαυτό του.. δοκιμασμένη τεχνική όπως και το 2015 το φόρτωσαν στον Βαρουφάκη όχι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ..!!!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here